Őszintén vallott barátjáról.

17 éve tör­tént a tra­gé­dia, amely meg­rázta a ma­gyar ze­nész­vi­lá­got - a régi barát most el­árulta, mi állt a Ki­rály ha­lá­lá­nak hát­te­ré­ben.

Bő másfél évtizeddel később is még mindig sok a kérdőjel a zenészlegenda halálával kapcsolatban. Galambos Lajcsi azonban a Storynak elárulta, miért kellett meghalnia Jimmynek azon a végzetes éjszakán: mert makacsul ragaszkodott egyik őrült szenvedélyéhez!

Nagyon szerettem Jimmyt, pedig kettős személyiség volt. A nézők, a rajongók a sebzett szívű, szerelmes dalokat éneklő sztárt látták csupán, ám volt egy kevésbé barátságos és még kevésbé szerethető arca is

- idézi fel Lajcsi, aki szerint a Király nem szívesen hallgatott mások tanácsaira.

Megmagyarázhatatlan mániája volt, hogy szinte mindig hordott magával egy pisztolyt, amit ugyan ritkán használt, de sokszor elővette. Egy budapesti szállodában például a bárzongoristát rémítette vele halálra, mert az idős úr a hotel szabályaira hivatkozva nem akarta átengedni neki pár percre a zongorát. Ekkor Jimmy előkapta a pisztolyát, letette a zenész elé, és újból a zongorát kérte - az idős férfi ijedtében azonnal felugrott. Később azonban a Király vaskos köteg pénzzel jutalmazta 'engedékenységét'.

'Sohasem értettem, mi szüksége van rá, de ő jobban érezte magát, ha vele volt a pisztolya...' - mondja Lajcsi, aki szerint Jimmy magának köszönheti tragikus halálát:

Öntörvényűsége vezette a csúcsra és a halálba is!

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-zambo-jimmy-halala-galambos-lajos-pisztoly/?source=hirkereso

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!