A legtöbb szülő erről nem is tud, pedig ez jár minden magyar állampolgárnak 3-18 éves korig. Mindenképpen olvasd el, mert közérdekű információk vannak benne... ne hagyd ki...



Balesetbiztosítás a szünetekben is jár minden gyereknek! Ön tudja hol kell igényelni és mennyit fizetnek?

A legtöbb szülőnek nincs tudomása arról, hogy ha gyermeke magyar állampolgár, állandó magyarországi lakóhellyel rendelkezik, harmadik életéve betöltésének napjától tizennyolcadik életévének betöltése napjáig balesetbiztosításban részesül, mégpedig ingyen.

A biztosítás minden, fenti feltételnek megfelelő gyermeknek ingyen jár, a szülőket fizetési kötelezettség tehát nem terheli. A balesetbiztosítás díját ugyanis a Magyar Állam fizeti meg a biztosítónak, az idei évben az Allianz Hungária Zrt.-nek.

Sőt, a biztosító nem csupán az óvodában, iskolában elszenvedett balesetek esetén fizet, hanem akkor is, ha a gyermek otthonában, sportolás vagy épp nyaralás közben szerez sérülést. Ráadásul bárhol a világon – Magyarországon vagy más államban, a nemzetközi vizeken vagy egy utasszállító repülőgép fedélzetén – sérül meg a gyermek, jogosult a biztosítási összegre.

A biztosítási összeg kifizetése érdekében ugyanis első lépésben személyes adategyeztetésre van szükség, amely bármely Allianz ügyfélkapcsolati ponton elvégezhető. Ezt követően a biztosító honlapján illetve az ügyfélkapcsolati pontokon elérhető igénybejelentő lapot – az orvosi dokumentációval együtt – a biztosítóhoz kell beküldeni, az Allianz Hungária Zrt. Életbiztosítási Szakkezelési Osztály 1387 Budapest, Pf.: 11 címre.

Ennyit fizet az állam, ha megsérül a gyermek!

Nagyon sokan nem tudják, hogy az állam minden 3 és 18 év közötti gyermek számára balesetbiztosítást nyújt ingyenesen. Jön a nyár, a szünidő, ilyenkor meg szokott nőni az apróbb-nagyobb gyerekbalesetek száma. Fontos tudni, hogy az állam ilyen esetben is fizet, természetesen a fizetett összeg a baleset súlyosságától függ.Az idei évben ez a biztosítás az Allianz biztosítónál van megkötve!

Lássuk milyen összegeket fizet az állam egyes balesetek után:
– baleseti halál esetén 200.000 forint
– csonttörés esetén 3.000 forint

Ha maradandó károsodás éri a gyermeket:
– 1-9% rokkantság esetén 3.000 forint
– 10-29% rokkantság esetén 50.000 forint
– 30-100% rokkantság esetén a 300 000 forint biztosítási összegnek a rokkantság fokával megegyező százaléka.
Tehát ha baleset éri a gyermeket, akkor érdemes tudni, hogy jár utána biztosítás az államtól, azt, hogy milyen dokumentumokat , igazolásokat kell benyújtani, arról tájékoztatást kaphat az orvosnál. Emellett a lakásbiztosításnál is lehet kiegészítést kérni alacsony havi összegért balesetre is kiterjedő biztosítást, itt is jelentős összeget fizet a biztosító.

Az általános gyermek- és ifjúsági biztosítás a nap 24 órájában érvényes és nem függ a baleset helyszínétől. Történjen a baleset otthon, az utcán, az óvodában, az iskolában, nyaraláskor, kirándulás alatt, belföldön vagy külföldön a Biztosító a 119/2003. (VIII.14.) számú Kormányrendeletben meghatározott baleset esetére járó szolgáltatási összeget fizeti meg.
Kik vehetik igénybe?

Magyarország területén állandó lakóhellyel rendelkező minden magyar állampolgár 3. életéve betöltésének napjától, 18. életéve betöltésének napjáig baleset-biztosításban részesül, melynek díját a Magyar Állam fizeti meg a Biztosítónak.

A Magyar Állam képviseletében eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy évre, 2016. január 1. napjától december 31. napjáig terjedő időtartamra az Allianz Hungária Zrt.-vel. kötött szerződést annak érdekében, hogy az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003. (VIII.14.) Kormányrendeletnek megfelelően biztosított korosztályba tartozó személyek a 3. életévük betöltésének napjától 18. életévük betöltésének napjáig államilag finanszírozott baleset-biztosítási védelemben részesüljenek.

A biztosító szolgáltatása
Biztosítási kockázat megnevezése Szolgáltatás mértéke
Baleseti halál 200 000 Ft biztosítási összeg
Csonttörés 3 000 Ft biztosítási összeg
Maradandó egészségkárosodás (rokkantság)
– amennyiben a rokkantság foka 1–9% 3 000 Ft
– amennyiben a rokkantság foka 10–29% 50 000 Ft
– amennyiben a rokkantság foka 30–100% 300 000 Ft biztosítási összegnek a
rokkantság fokával megegyező százaléka

Szolgáltatói igény bejelentése
A biztosítási esemény (a kitöltött szolgáltatás igénybejelentővel és a mellékelt orvosi dokumentumokkal) az alábbi módon jelenthető be:
személyesen központi ügyfélszolgálatunkon, vagy ügyfélkapcsolati pontjainkon
faxon, a 06-1-488-1006 számon,
postai levélben, az alábbi címen:
Allianz Hungária Zrt.
Életbiztosítási szakkezelési osztály
1387 Budapest, Pf. 11
Bővebb felvilágosításért, illetve a szolgáltatási igény bejelentésével kapcsolatos segítségért kérjük, hívja az Allianz telefonos ügyfélszolgálatát a 06-40-421-421-es telefonszámon, vagy érdeklődjön e-mailben, az [email protected] címen, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Forrás : https://www.allianz.hu/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!