Ezt tudnia kell mindenkinek.



Jövő héten kezdődik az Erzsébet-utalványok kézbesítése

 

2,7 millió ember kap most 10 ezer forint értékű utalványt – mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Ez a harmadik olyan alkalom, amikor – a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően – lehetőség van a nyugdíjasoknak ilyen formában segíteni – mondta Novák Katalin.

Az utalványokat március 15. előtt kezdik a címzettekhez eljuttatni értékküldemény formájában. Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője elmondta, az utalványokat először Budapesten, aztán Pest megyében, utána pedig az ország minden pontjára eljuttatják, a cél, hogy az utalványokat április közepéig minden belföldi lakcímmel rendelkező megkaphassa.

A posta szóvivője hozzátette: az értékküldeményként érkező Erzsébet-utalványokat személyesen kell a postástól átvenni. Amennyiben ez nem lehetséges, a postás értesítőt hagy, amellyel a postán kaphatja meg a küldeményt az arra jogosult. Panulin Ildikó elmondta még, hogy 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt négy darab kétezer forintos és két darab ezer forintos címletben kapják meg a nyugdíjasok.

A kormány döntése értelmében minden, 2018. március 1-jén nyugellátásra, illetve a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott más ellátásra jogosult 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kap.

Forrás:

http://bekezdes.org/figyelem-nyugdijasok-novak-katalin-nyilatkozata-minden-nyugdijast-erint-fontos-fordulopont-lesz-marcius-15-82096

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!