Nem semmi, amire szánta magát az oldal...



A minimálbér egynegyedéig visszakapják a felsőoktatási felvételin figyelembe vehető nyelvvizsga díját a jelentkezők - döntött a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat a 35 év alatti jelentkezőkre határozza meg a visszatérítést azzal, hogy komplex középfokú (B2) nyelvvizsgát vagy ezzel egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vizsgát vagy komplex felsőfokú (C1) nyelvvizsgát tettek.

Akik a nyelvvizsgát nem egy időben, hanem részvizsgánként, de még a  35. életévük betöltését megelőzően szerzik meg, abban az  esetben az időben második részvizsga díja kerül megtérítésre. A megtérítés minden esetben  a minimálbér 25 százalékáig terjedhet. A minimálbér idén 127 500 forint, jövőre pedig 138 ezer forint lesz.

A visszatérítésre a kormány a jövő évben 2 milliárd 788 millió, 2019-ben 3 milliárd 66 millió, míg 2020-ban 3 milliárd 372 millió forintot határozott meg.

Az  első sikeres nyelvvizsga, illetve az  első emelt szintű nyelvi érettségi vizsga díjának visszatérítése adómentes bevételnek minősül majd.

Forrás:

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/brutalis_ajandekot_ad_a_kormany.645490.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!