Első készítésre is nagyon finom volt szinte tényleg olyan mint az eredeti. Óvatosan a kóstolgatással, mert igen csak gyorsan elfogy...



Az eredeti receptet a Webcukrászda oldalon találtuk.

 

Hozzávalók:

-15 dkg darált mandula

-2 ek cukormentes baracklekvár (vagy szilvalekvár)

-1 ek kókuszreszelék

-3 ek darált kókuszreszelék

-2 ek fekete cukrozatlan kakaópor

-3 ek kókuszzsír

-3 ek kókusztej

-10 dkg mazsola

-fél mk sztevia, vagy porxilit ízlés szerint

-rum aroma, vanília aroma

-kókuszreszelék a beforgatáshoz

 

A fent említett összetevőket alaposan összekeverjük egynemű masszává, helyes kis golyókat formázunk, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat.

 

Ez a mennyiség durván 20-25 db kókuszgolyóra elegendő.

 

Minél több benne a rumaroma, annál finomabb lesz a művünk, vaníliából nem kell bele sok. Ha gyerekbarát változatot készítünk, akkor mindenképpen az aromát ajánlom, de ha csak felnőtteknek készül, akkor érdemes rummal, pl. Stroh rummal készíteni. A mazsolát érdemes felfőzni, hogy megpuhuljon, de ha nem szeretjük, akkor egyszerűen hagyjuk el a receptből. A folyadékok mennyiségét egyénileg döntsük el, ha puhább golyókat szeretnénk, akkor adjunk hozzá picit többet a kókuszzsírból és kókusztejből is. Ha xilittel készítjük, akkor azt is daráljuk le kávédarálóban. Nyomhatunk a golyók közepébe egy-egy szem cseresznyét, vagy meggyet is. Én elkészítettem mazsolával is, anélkül is, mindkettő nagyon finom lett.

 

Ha bekeverés után ragad a massza, ami valószínű, mert meleg hozzávalókkal dolgozunk - folyékony kókuszzsírral, meleg mazsolával -, akkor tegyük hűtőbe fél-egy órára. Ekkor a kókuszzsír megszilárdul, és összefogja a masszát, ezután már könnyen formázható lesz. 

Forrás:

http://glutenmentesen-egeszsegesen.com/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!