Most már otthon saját magad elkészítheted.



A világ talán egyik legfinomabb salátáját már magunk is összedobhatjuk, hiszen a félve őrzött recept kitudodott, így nem kell a KFC-be beülni, hogy élvezhessük a különleges ízvilágot.

Ezt a káposztás finomságot többféleképpen el lehet készíteni, mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy mit használ fel.

Aki szeretné az eredeti receptet követni, az a következő hozzávalókból állíthatja össze ezt az ételkülönlegességet.

Szükségünk lesz:

– négy és fél teáskanál tárkonyecetre
– hat és fél evőkanál olajra
– egy fej apróra vágott hagymára
– két fél csészényi könnyű majonézre
– egy csésze kristálycukorra
– két sárgarépa
– két fej közepes méretű káposztára

Elkészítés:

Első lépésként egy edénybe keverjük össze a hagymát, az olajat és a cukrot, ezután pedig beleönthetjük a tárkonyecetet. Következhet a majonéz és a két lereszelt sárgarépa, valamint az apróra vágott káposzták hozzáadása. Kész is. Érdemes egy fóliával az egészet letakarni, majd egy éjszakát pihentetni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

Az alábbi videó alapján is dolgozhatunk: egy közepes méretű friss káposztát fel kell vágni, ha van kéznél egy robotgép, jó apróra is össze lehet dolgozni, egy megtisztított sárgarépa is mehet bele, így máris kész az alap. Az öntethez kell egy fél csésze majonéz, egy negyed csésze kristálycukor, egy fél teáskanálnyi só, kevés őrölt fekete bors, egy negyed csésze tej, egy negyed csésze író, két evőkanál apróra vágott hagyma, másfél evőkanál ecet, két és fél evőkanál citromlé.

Az egészet össze kell keverni, amíg a cukor fel nem olvad. Ha kész, már csak a salátás alapra rá kell önteni. Jöhet egy újabb alapos kavarás. Ezt is egy éjszakára a hűtőben kell tárolni. Reggel viszont következhet az ízlelő bimbók kényeztetése.

Forrás:

http://filantropikum.com/a-kfc-egyik-alkalmazottja-kozze-tette-az-inycsiklando-coleslaw-salata-receptjet/

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!