Itt a teljes rendelt.



Megvan az időpont mikor érkezik a pénz és kinek mennyi lesz.

A Magyar Közlönyben megjelent a nyugdíjprémiumról szóló kormányrendelet. Az idén is minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő megkapja a maximum 18 ezer forintos egyszeri juttatást. Ez azt jelenti, hogy akinek a havi nyugdíja 80 ezer forint felett van az kap 18 ezer forintot, mint egyszeri nyugdíjprémiumot.

Az összeg az enpenzem.hu előzetes számításai szerint így alakul: Tehát a havi 80 ezer forint feletti ellátásban részesülők 18 ezer forintot kapnak. Az ennél kisebb nyugdíjak esetében a prémium összege arányosan csökken, például 50 ezer forint után 11 250 forint jár. Ez egyszeri juttatás, nem számít bele abba a nyugdíjba, ami a későbbi emelések (inflációs kompenzáció) alapját jelenti.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel közölte: a nyugdíjprémiumot november közepén kapják meg az érintettek. A bankszámlával rendelkezőknek november 12-én kerül a számlára a pénz, a postai kifizetések november 15-i kezdettel a posta által előre meghatározott napokon történik. Az ellátást nemcsak az öregségi nyugdíjban részesülők kapják meg, hanem azok is, akik nyugdíjra vagy nyugdíjszerű ellátásra jogosultak.

Forrás:enpenzem.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!