Ezek a területek a veszélyezettebbek.



Szerdán többnyire borult lesz az ég, többfelé valószínű csapadék. A Balatontól északnyugatra hó, délkeleten eső. Másutt kezdetben vegyes halmazállapotú csapadék, reggel a Dunántúl keleti felén, az Alföldön ónos esőre kell számítani kell. A nap túlnyomó részében a legtöbb helyen az eső lesz a jellemző. A szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nagykanizsa-Miskolc vonaltól északra -1 és +4, délre 5 és 10 fok között alakul.

 

A meteorológiai szolgálat szerdára elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a havazás miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére, az ónos eső miatt pedig a fél országra.

Azt írták, hogy hajnalban délnyugat felől érkezik egy csapadékzóna, amely főleg a Dunántúlt fogja érinteni. Hajnaltól kora délutánig az Alpokalján intenzív havazás valószínű, akár 10-15 centis nedves, úgynevezett tapadó hóréteg képződhet. A Dunántúl többi részén és a középső országrészben is eshet – többnyire csak rövidebb ideig – hó, de ebből jelentős réteg nem tud majd kialakulni. A Dunántúl középső és keleti harmadán, illetve a középső országrészben reggel a hó mellett rövid ideig ónos eső is hullhat. Napközben már inkább az eső lesz jellemző.

Forrás:

http://bekezdes.org/friss-besargul-a-fel-orszag-veszjelzest-adtak-ki-80988

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!