Megérkezett mára a figyelmeztetés...



Szerdára ónos eső és havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket néhány megyére és a fővárosra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedd este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: az éjszaka folyamán az északi megyékben átmeneti jelleggel gyenge ónos eső, a nyugati határ közelében néhol ónos szitálás lehet.

Az ónos eső veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést.


Kitértek arra is, hogy szerdán az Északi-középhegység északi és nyugati részein, illetve a Dunántúl északkeleti régióiban - legfőképp Nógrád és Heves megyében, Pest megye északi részén (kiemelten a Dunakanyar területén) valamint Komárom megyében - a kezdeti havas esőt havazás váltja fel, ezeken a területeken nagyjából 5 centiméter hó hullhat. A havazás miatt Budapestre és Pest, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést. Hozzátették továbbá, hogy napközben a csapadékzóna leginkább a dunántúli körzeteket érinti, majd estig a Tisza vonaláig halad jellemzően eső formájában. Az intenzív csapadékhullás folytán a Dunántúl délnyugati részén 15 milliméternyi csapadék várható. Korábban a meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán azt írta: a szerdán kezdődő havazással a hegyekben már komolyabb hótakaró is kialakulhat. Csütörtök késő estig az Északi-középhegységben akár 15-20 centiméter hó is eshet.

Forrás:

http://www.life.hu/news/20171129-onos-eso-es-havazas-miatt-figyelmeztet-a-meteorologiai-szolgalat.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!