Ekkor érkezik a zuhé.



Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken az északkeleti régióban, megyénkben is lehet heves tavaszi eső.

Pénteken északkeleten lesz legtovább felhős az ég, és ott még délután is kialakulhat zápor, zivatar, míg másutt nyugodt, száraz idő valószínű – írta honlapján előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az időjárás alakítását közlésük szerint egy, a hazánkon átvonuló hidegfront okolható, amely valamivel hűvösebb, labilis légrétegződésű levegőt szállít térségünkbe.

 

Közlésük szerint nyugaton és a középső területeken már délelőtt csökken a felhőzet, ott sok lesz a napsütés, de délután már keleten is egyre kevesebb lesz a felhő. Főként az ország északkeleti harmadán alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati szél megélénkül, a Dunántúl nyugati, északnyugati felén megerősödik, sőt, szerintük a zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek.

 

Ha nem is dől meg a melegrekord, mint csütörtökön, azért így sem kell majd kabát: a hőmérséklet délután 18 és 24 fok között alakul, és késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

 

Forrás:

http://www.dehir.hu/hajdu-bihar/zivatar-miatt-adtak-ki-figyelmeztetest-mi-is-kaphatunk-a-zuhebol/2018/04/13/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!