Andrew Kudreavtzev, Omszk városában élő 31 esztendős férfi, egész Oroszországban híres lett, mert egyedül neveli 6 gyermekét. Nagy tragédia ami ezzel a fiatalemberrel történt. Felesége rákbetegségben hunyt el, ezért fiatalon özvegyen maradt…



Az újságíróknak köszönhetően Andrew története gyorsan elterjedt, majd több száz levelet kapott egyedülálló hölgyektől, akik át vették volna a feleség szerepét. Néhányan közülük még találkoztak is Andrew -al, de általában az első találkozás után egyértelmű volt, hogy nem léphetnek be a család életébe.

Egyik nap érkezett egy levél, egy Liuda nevű hölgytől, aki később a felesége lett. A nő levele nagyon megtetszett Andreinak ezért megbeszéltek egy időpontot, amikor találkozhatnak. A találkozóra Andrew magával vitte az összes gyermekét is.

Liudanak első pillanattól kezdve megtetszett az apa jósága, hogy hogyan bánik a gyerekeivel. Luidat is gyorsan megkedvelték a gyerekek, Andrew egyik kislánya a nő ölébe ült és az egyik fia azt mondta: “Tartsuk meg, mert jó lelkű.”

Liuda, akinek már volt egy gyermeke az első házasságából, elmesélte, hogy nemrég azt álmodta, hogy 7 gyereket fog felnevelni. Másnap pedig meglátott egy újságcikket Andrei-ról és gyermekeiről az ujságban.

“Első levelemben Andrei-nak csak erkölcsi támogatást kínáltam. Akkor még nem tudtam, hogy a kapcsolatunk hová fog fejlődni. Mindig is sikeres voltam a férfiaknál, de nem gondoltam, hogy egy ilyen erős férfinak is megfelelő leszek.” – mesélte Liuda.

Liuda és Andrew 90 km-re élt egymástól, de ez nem volt akadály, hogy a kapcsolatukat fenntartsák: nemsokára az asszony fiával Andrew házába költözött.

Meglehetősen szerény esküvőt szerveztek. Egy kis falusi templomban házasodtak össze, aztán egy rövid nászútra mentek, addig a gyerekeket a nagyszülőkre bízták. A nászútról hazatérve nagy meglepetés érte őket. A sors két másik gyerekkel is megajándékozta őket.

Andrew és Liuda egy rehabilitációs központban olyan embereken próbáltak segíteni, akik az alkohol és a kábítószer rabjai lettek. Az egyik beteg meghalt, és két árva gyermeket hagyott hátra. Andrew és Liuda úgy döntött, hogy örökbe fogadja a két árva kislányt.

“Én és Andrew tudtuk, hogy ezek a gyerekek nem kellenek senkinek, és arra gondoltunk, hogy ha 7 gyermeket fel tudunk nevelni, akkor 9-et is felnevelhetünk. Azt mondják, hogy sokkal nehezebb egy gyermeket nevelni, mint többet. Ez így igaz!” – mesélte Liuda.

Liuda felmondott munkahelyén, annak érdekében, hogy gondoskodni tudjon a gyermekekről. A fiatal hölgy napja minden reggel 6:30-kor kezdődik, ünnepnapokon is!

“Eleinte nem hittem volna, hogy ilyen sok munkát el lehet végezni, de Andrew megtanított, hogyan oszthatom be az időmet. Most még pihenésre is van időm.” – mesélte a 9 gyermekes anyuka.

A család egy kis vállalkozásból él. De a pénzük mindig fogytán van. Különösen egy új tanév kezdetén nehéz, mert ilyenkor sok a kiadás…

“A gyerekeknek, akiket örökbe fogadtunk semmijük sem volt. Még ruhájuk sem. Nem láttak semmi szépséget az életben, soha nem kaptak édességet. Még amikor játszottak, akkor is csendben voltak.”- mesélte Andrew.

“Nemrég levelet írtam az elnöknek és kértem egy mikrobuszt. A mi autónkban már nem fértünk” – folytatta a család feje.

Milyen nagylelkű emberek. Szembe mernek nézni a problémákkal, és annak ellenére, hogy 9 gyereket nevelnek, még másokra is van idejük!

Ha téged is megérintett ez a történet, akkor oszd meg ismerőseiddel a Facebook-on!

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!