Fontos dolgot árult el a kormány...

Januártól nőnek a nyugdíjak, de már előtte is kedvező kiegészítések érkeznek.

Januártól 3, illetve 3,8 százalékkal nőnek a nyugdíjak és a nyugdíjszerű ellátások a decemberihez képest, attól függően, hogy 2017-ben vagy annál korábban állapították meg a járandóságot - jelentette be az az emberi erőforrások minisztere csütörtökön.

Balog Zoltán közölte, hogy a 3 százalékos emelést a törvényi előírásoknakmegfelelően kapják az érintettek, míg a további 0,8 százalékot azok, akiknek az idei évnél régebben állapították meg a nyugdíját. Emlékeztetett arra, hogy a novemberi 0,8 százalékos egyösszegű kiegészítés beépül a 2017 előtt megállapított nyugdíjakba.

EZT IS AJÁNLJUK:

Közölte, ezt figyelembe véve egy 113 ezer forintos öregségi nyugdíj 4325 forinttal vagy 3390 forinttal emelkedik majd.

A cél az, hogy Magyarország a nemzedékek szolidaritására épüljön, ezért a kormány megbecsüli azokat az időseket, akiknek több évtizedes munkájának köszönhetően a mai állapotában van az ország, ezért szeretnék, ha a gazdasági sikerekből ők is részesülnének - mondta.

Hozzátette, a nyugdíjemelésről meghozott döntés csütörtökön, a Magyar Közlönyben jelenik meg.

Balog Zoltán a megbecsülés jelei közé sorolta a nyugdíj-kiegészítést, a nyugdíjprémiumot és a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt. Ez utóbbit még az ünnepek előtt minden belföldi jogosult megkapja.

Közölte, ezért a 2018-as költségvetésbe már betervezték, hogy a jövő év végén is fizetnek nyugdíjprémiumot; erre több mint 32 milliárd forintot különítettek el.

Emlékeztetett arra is: az ő javaslatára, Lázár János miniszter kezdeményezésére kedden elfogadta az Országgyűlés, hogy januártól plusz 50 ezer forintot kapnak havonta a nyugdíjuk mellé azok, akik legalább húsz évig otthon ápolták tartósan beteg gyermeküket - írja az MTI.

Forrás:

http://faktor.hu/faktor-nyugdijemeles-balog-zoltan-erzsebet-utalvany?source=hirkereso

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!