Mindent elsöprő erővel jön.



 

A 37 fokos kánikula után az elmúlt napokban tapasztalt lehűlés piskóta ahhoz képest, ami most jön.

A hajnali órákban a fővárosban tapasztalt kisebb eső minden bizonnyal csak egy lágy bemelegítés volt a mai napra. Óriásit változik ugyanis az időjárás az elmúlt napokhoz képest, az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a korábbiakhoz képest jóval kevesebb napsütésre van kilátás, cserébe több helyen várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. A legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon valószínűsíthető, míg legkisebb eséllyel az Északi-középhegység térségében fordulhat elő. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 25, keleten, délkeleten 32 fok körül várható. Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

A jövőhéten is marad ez a kellemes, hűs idő, ugyanis az éjszaka folyamán egy zivataros zóna vonul át az országon, amely reggelre kelet felé távozhat. Mögötte napközben az ország nagy részén kisüt a nap, majd délután nyugat felől várható újabb felhősödés, estefelé pedig délnyugaton lehet újabb esőre számítani. Az északi, északnyugati szél megerősödik, az éjszakai zivatarok környezetében még viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Hirdetés

A keddi napon a hajnali órákban többfelé lehet esővel számolni. Nappal azonban már csökken a felhőzet, és csak elszórtan alakul ki zápor. A hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul majd.

A déli megyékre érvényes a másodfokú vészjelzés /Fotó: met.hu

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!