Nem semmi káosz alakult ki a Balatonnál...



A MÁV-nál vége a nyári menetrendnek, ennek pedig súlyos következményei lettek: peronon maradt utasok, ideges kalauzok, vagonban nyomorgó biciklisek.

Pénzcentrum egyik olvasója arról számolt be, hogy vasárnap a balatonakarattyai vonatállomáson

kaotikus helyzet alakult ki a peronon,

mert egy nagyobb társaság szeretett volna felszállni biciklivel a vonatra, de kiderült, hogy nincs bicikliszállító kocsi. Megkérdezték a kalauzt, hogy mikor jön olyan vonat, amelyre ennyi biciklis felfér, és elárulta: legközelebb jövő nyáron, mert augusztus 28-ától érvényes a téli menetrend, és ilyenkor

a vasúttársaság nem közlekedtet kerékpárszállító szerelvényeket.

A lapnak a MÁV ügyfélszolgálata megerősítette, hogy a nyári menetrendig nem közlekedtetnek kerékpár szállítására alkalmas vasúti kocsikat, és az is kiderült, a hagyományos vagonokban az előtérben lehet elhelyezni bicikliket, a rendelkezésre álló tér függvényében kettőt, de maximum négyet.

Végül a megengedett kettő-négy biciklinél valamennyivel többet, és nem is csak az előtérbe engedtek fel a szerelvényre, így oldódott meg az akarattyai porbléma.

Az InfoRádió olvasói is jelezték, hogy vasárnap a kerékpár nélkül utazók is nehezen jutottak fel a Balatonról Budapest felé tartó szerelvényekre, sok kocsiban már állva sem lehetett utazni, annyian tartózkodtak a vonaton.

Forrás:

http://inforadio.hu/belfold/2017/09/04/kaosz_a_balatonon_kitort_a_tel/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!