Megváltozik az időjárás...



Az átvonult hidegfront mögött szintén hideg, de már szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. Pénteken a csípős éjszakát követően napközben a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, csapadékra sem kell számítani. Az OMSZ három megyére adott ki riasztást tartós, sűrű köd miatt.

 

A Dunántúl nyugati, délnyugati területein és a keleti megyékben több lesz a felhő, míg másutt gyengén felhős, napos idő valószínű. A csapadék mindenütt megszűnik. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután általában -1 és +6 fok között valószínű, fagypont körüli értékek az északi, havas részeken lehetnek. Késő estére -8 és +1 fok közé hűl le a levegő.

 

A meteorológiai szolgálat péntekre Vas, Győr-Moson-Sopron és Komárom megyékre adott ki riasztást tartós, sűrű köd miatt.

 

A többfelé, főként a Dunántúl északnyugati, északi területein nagyobb területen képződött zúzmarás köd a délelőtt során várhatóan ritkul, megszűnik. Estétől az ország északi felén, nagyobb eséllyel az Északi-középhegység északi oldalán és az Észak-Dunántúlon ismét kialakulhat zúzmarás köd.

 

Forrás:

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ime_a_friss_idojarasi_elorejelzes_megjott_a_fordulat.652254.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!