Sajnos semmi jó időt ígérnek a meteorológusok!



Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint vasárnap mediterrán ciklon érinti a Kárpát-medencét, amelynek középpontja Magyarországtól keletre vonul észak felé. A ciklon csapadékzónája a Nyugat-Dunántúl fölé várhatóan nem terjeszkedik át, másutt ugyanakkor nagy területen okoz hószállingózást, havazást. Főként a Tiszántúlon havas eső, eső is várható.

 

A Köpönyeg.hu pedig ezt írja a következő napokra:

Hétfő: Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg délutántól több helyen alakul ki eső, havas eső, hó. Reggel -9 és -2, délután 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet. Megélénkül a DNy-i szél.

Kedd: Továbbra is sűrűn lesz erősen felhős az ég, és ismét a délutáni órákban alakul ki vegyes csapadék. Reggel -2, délután +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda: Reggelre sokfelé képződhet köd, melynek nagy része feloszlik napközben. Délután a felhőzet is csökken. 1 és 8 fok közé erősödik a felmelegedés.

Csütörtök: Északon tartósan megmaradhat a köd, illetve a ködfelhőzet, máshol - a viharossá fokozódó déli szél hatására - felszakadozik a felhőzet. ÉK-en 3 fok körül, máshol 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek, szombat: Beborul az ég, és mindkét nap számos helyen valószínű eső, a hegyekben szombat délutántól havas eső, hó is. Eleinte a déli, szombat estétől az ÉNy-i szél erősödik meg.

Vasárnap: A jelenlegi adatok szerint lehűlésre, egyre többfelé havazára, havas esőre van kilátás.

Forrás:

http://netujsag.net/bedurvul-az-idojaras-ilyen-idore-szamithatunk-a-kovetkezo-napokban-77005

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!