Bíztató nyilatkozatot tettek.



Ilyen előre lépés történt.

Már képes érzelmeket kifejezni.-írja a http://kiskegyed.blikk.hu.

már 5 év telt el a síbaleset óta és azóta nagyon semmit nem tudunk Schumi állapotáról…Az életveszélyes sérülés következtében lebénult, és agysérülése miatt beszélni sem képes.

“A francia Paris Match szerint változott az állapota. A lap azt írja, hogy amikor beültetik a tolószékébe és kitolják a Genfi-tó partjára, ahol a csodálatos panorámát nézi, néha sírdogál. Ez azt jelenti, hogy bár mozogni nem tud, de képes az érzelmei kimutatására.”-írja a femcafe.

Michael Schumacher (Hürth-Hermülheim, 1969. január 3.)[1] német autóversenyző, hétszeres Formula–1-es világbajnok, a sportág eddigi legeredményesebb pilótája.[2] Ő volt a Formula–1 első német világbajnoka, nagy szerepet játszott a sportág németországi népszerűsítésében.[3] Egy 2006-ban, az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) által végzett felmérésen a szurkolók a Formula–1 legnépszerűbb versenyzőjének választották.[4]

Két, a Benetton csapattal nyert világbajnokság után 1996-ban a Ferrarihoz szerződött, ahol 2000 és 2004 között sorozatban öt világbajnoki címet szerzett. Számos rekordot tart, ő nyerte a legtöbb világbajnoki címet, a legtöbb versenyt, ő érte el a legtöbb pole-pozíciót és versenyben futott leggyorsabb kört, valamint élen áll a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában. A sportágban egyedülálló módon, a 2002-es évad minden versenyén dobogóra állhatott. A vezetési stílusa gyakran váltott ki vitákat. Kétszer volt részese a világbajnoki címet eldöntő ütközésnek, melyek közül az 1997-es, Jacques Villeneuve-vel történt karambol után kizárták az az évi világbajnokságból.[5]

A versenypályán kívül az UNESCO nagykövete, számos humanitárius kezdeményezés résztvevője, szószólója a versenyzők biztonságának.[6] Öccse, Ralf Schumacher szintén Formula–1-es pilóta.[7] Fia, Mick Schumacher is azóta apja és nagybátyja nyomdokaiba lépett.

2013 végén súlyos síbalesetet szenvedett, ami után fél évig kómában volt, és azóta sem nyerte vissza egészségét.

Forrás: https://hu.wikipedia.org

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!