Ennek senki sem fog örülni.

A Kiderül előrejelzése szerint kedden nyugaton, északnyugaton megnövekszik a felhőzet, másutt az erőteljes gomolyfelhő-képződés lesz jellemző, de több-kevesebb napsütés mindenhol lesz.

 

Reggel, kora délelőtt a Dél-Alföldön néhol, majd átmeneti szünet után késő délelőttől a Dunántúlon, másutt a déli óráktól várható többfelé zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Legkisebb eséllyel a Tiszántúl északi felén lehet csapadék. A délnyugati szél nyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

 

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 26 és 30, másutt 31 és 35 fok között alakul. Késő estére 21, 27 fokra hűl le a levegő.

Figyelmeztet a MET

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szöveges figyelmeztetése szerint a Dunántúlon megszűnik a hőség, míg az Alföldön és a Tiszántúlon a napi középhőmérséklet még 25 fok fölé emelkedhet.

Délelőttig néhol, majd egyre több helyen várható zivatar. Elsősorban a déli és a középső országrészben lehet hevesebb zivatarokra és/vagy felhőszakadásra számítani, amelyek kíséretében néhol 70-80 km/h feletti széllökések, jelentős mennyiségű csapadék (>25-30 mm) és jégeső (1-2 cm) fordulhat elő.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!