Kiderült, hogyan teltek az utolsó perceik azoknak az embereknek, akik életüket vesztették a toronyban...



A sűrű füst, a per­zselő lán­gok és a re­mény­te­len hely­zet mel­lett va­lami még rosszabb is jelen volt a tűz­vész ide­jén a to­rony­ház­ban: a cián.

Közel egy héttel a 79 ember halálával járó londoni tűzvész után a halottkém ismertetni kezdte, mi okozta a Grenfell-toronyház azonosított áldozatainak halálát. Az olcsó, nem tűzbiztos burkolatról már a tragédia napján tudni lehetett, ez rengeteg lakó halálát okozta, hiszen a lángok pillanatok alatt elterjedtek a 24 emeleten – de most az is kiderült, hogy cián szivárgott ki belőlük a hő hatására, borzalmas kínhalálra ítélve többeket is.

Egy, a 20. emeleten lakó házaspár a mérgező gáz belélegzése miatt halt meg: két gyereküket kórházban kezelik – egyikük kómában van –, kisbaba lányuk még mindig az eltűntek között szerepel. A 32 éves marokkói Omar Belkadi és 31 éves felesége, Farah Hamdan hosszú, fájdalmas halált halt a kórboncnok szerint.

A 65 éves Anthony Keith Disson a 10. emeleten élt, eláztatott fürdőszobájába menekült a lángok elől – de a ciános füst oda is elért. A férfi órákig szenvedhetett, mielőtt meghalt. Akárcsak a 17. emeleten élő, 52 éves Khadija Khalloufi, aki menekülés közben lemaradt a férjétől: a nő rosszul lett a sűrű füstben, és összeesett a lépcsőházban.

A 39 éves szudáni férfi, Abufras Mohamed Ibrahim azonban nem várta be a lángokat vagy a mérgező gázt: a férfi a 23. emeletről kivetette magát– esélye sem volt a túlélésre. Ibrahim nem a toronyházban lakott, de nővérével a végzetes napon meglátogatták 70 éves édesanyjukat: az idős nő meghalt, a nővért eltűntként kezelik.

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-pokoli-torony-cian-mergezo-fust-londoni-tuzvesz/?source=hirkereso

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!