Igen csak érdekes információkat osztott meg az interjúban...



Egy LMP-s jelöltnek is odaadná a mandátumszerzés lehetőségét Hiller István, a szocialista párt választmányának elnöke, ha a zöld párt jelöltje jobb, mint az MSZP-é. “Minden egyéni választókerületben egy jelöltet kell indítani a demokratikus ellenzéknek, a választók ezt várják el” – mondta a korábbi oktatási miniszter a Heti Válasznak adott interjújában. Botka mellett ugyanakkor kitart Hiller. Az MSZP kormányváltó szándékában kételkedő Demokratikus Koalíciónak azt üzente Hiller István, hogy “fél évvel a választások előtt már ne tegyünk egymásra ártó megjegyzéseket, válassza mindenki a nehezebb utat: a saját állítások megfogalmazását”.

Az interjúból kiderül, Hiller nem tud árulókról a szocialista pártban, bár korábban Botka László és Ron Werber kampányguru is árulónak nevezte Molnár Zsoltot, az MSZP politikusát, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnökét. Szerinte árulózni bulvárstílusRon Werberről azt mondta, olyan, mint egy profi fociedző, “tehetségét és nagy munkabírását beveti ott, ahol megfizetik”, de “a magyar belpolitikáról semmit nem mond az, hogy az LMP-hez szegődött”.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP szerint kellenek-e bevándorlók Magyarországra, jó-e a multikulti, Hiller István nem felelt egyértelműen. “Nem tudom addig elmondani a részleteket, amíg a pártom testületei rá nem bólint a stratégiai munka összegzésére. Országban, nemzetben és Európában gondolkodom” – fogalmazott. A Jobbikról kijelentette, Vona Gáboréknak még sokat kell dolgoznia azért, hogy feledtesse a képet, amit parlamenti működése első öt évében kialakított magáról.

Hiller István az interjúban Szarvas Szilveszterről, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyetteséről, és kollégánk Echo Tv-ben mondott Botkáról szóló mondatairól is hosszan beszélt. Hiller szerint Szarvas Szilveszter erőszakos és szerencsétlen mondatra ragadtatta magát. Idézzük Stumpf András újságíró és Hiller István ezzel kapcsolatos beszélgetését a Heti Válaszból.

Gyurcsány idejében jobban ment önöknek a kötelesbeszéd-gyártás: most egy újságírótól féltik Botka László életét. Ez már az MSZP-s kampánykezdet?

Nem az. A Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese az Echo Tv-ben erőszakos és szerencsétlen mondatra ragadtatta magát… 

Hány Botka László él Magyarországon? Egy él, de az is sok. Tehát egynek sem kell élnie”. Ebben hol van erőszak? 

Ez nyilvánvaló fenyegetés. Nem Botka László valamely gondolatát vagy cselekedetét kritizálta a főszerkesztő-helyettes. Arra tett célzást, hogy belőle egy is sok.

A “belőled egy is sok” bevett fordulat, nem fenyegetés vagy felbujtás gyilkosságra.

Lássuk be, nehéz védeni a védhetetlent. Idézem: “Tehát egynek sem kell élnie”. Ez fenyegetés. 

Önök szerint. Most erre komolyan sajtótájékoztatókat szerveznek arról, hogy egyenesen a Fidesz tör Botka “fizikai megsemmisítésére”?

A XX. századi magyar történetírás egyik legnagyobb személyisége Hajnal István volt. Gyönyörűen tudott latinul. Rengeteget fordított. Akadémiai székfoglalója előtt mégis képes volt jelezni, hogy félreolvasott és -fordított egy fontos mondatot. 

Tehát most belátja, hogy félreértették Szarvas Szilveszter mondatát? Nemes gesztus!

Jaj, ne tegyen úgy, mintha nem értené! Ha Hajnal István megengedheti magának, hogy belátja a tévedését, szerintem a főszerkesztő-helyettes úr is mondja el, hogy nem így gondolkodik Botka Lászlóról. Az a minimum, hogy elnézést kér. 

Hiller Istvánt cáfolja, hogy Szarvas Szilveszter többször is elmondta, hogyan gondolkodik Botka Lászlóról. Egyszer éppen a Heti Válasz online felületének, amelyet a PestiSrácok.hu is szemlézett, majd a keddi PS-Polbeatben is hosszan beszélt az MSZP által görgetett ügyről. Korábban egyébként a PestiSrácok.hu is interjúzott Hiller Istvánnal, a politikus éppen Szarvas Szilveszternek adott interjút. A Nem vállalok közösséget az MSZP változatlanságával című PS-interjút a linkre kattintva olvashatják el. 

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Forrás:

http://pestisracok.hu/hiller-kitart-botka-mellett-de-egy-lmp-s-javara-kesz-visszaleptetni-az-mszp-jeloltjet/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!