Sajnos kevesen tudnak arról, hogy a kínzó hátfájás sokszor ezzel az egyszerű, de mégis rendkívül hatásos gerinctornával megoldható!!!



A mindennapos ülőmunak és a mozgáshiányos életvitel következtében gyakran hosszan tartó és krónikus hátfájás alakulhat ki. A rossz testtartás miatt a fájdalom leginkább a hát alsó részén érezzük. A problémát a görcsös testtartás és a stresszes életmód csak még inkább súlyosbítja…

Sokan szenvedünk ettől… Ám azt sajnos kevesen tudják (ahogyan nemrég még e sorok írója sem tudta), hogy ezek a fájdalmak sok esetben egyszerű, de mégis rendkívül hatékony gerinctornával megszüntethető.

Ha tartós fájdalom kínoz, vegyél egy mély lélegzetet, hogy ezzel fellazítsd az izmaidat, és kövesd az alább leírtakat:

1. Ülj kényelmes pózban, hunyd le a szemed, majd végy egy nagy levegőt, és csak a lazításra koncentrálj.

2. Támaszd neki lazán a nyelved hegyét a felső fogsorodnak belülről, majd ott pihentesd.

3. Lélegezz mélyen 4 másodperc alatt, tartsd bent 7 másodpercig, majd fújd ki a szájon át hosszabban, 8 másodperc alatt.

4. Ismételd meg ezt hár�romszor.

Minden ágybabújás előtt végezd el az alábbi alig 60 másodperces nyújtógyakorlatot, hogy megszabadulj fájdalmaidtól.

1. Feküdj a hasadra, támaszd meg magad a könyököddel, majd homorítsd a testedet, a fejedet pedig emeld magasra, és nyújts. 8 másodpercig tartsd ezt a formát, és kétszer ismételd meg.

2. Feküdj hátra, majd a nyújtott karra támaszkova, a lábat behajtva emeld fel az egész tested. A medence legyen egyenes testtartásban 8 másodpercig. Kétszer ismételd újra.

3. Maradj az előző pózban, a lábad legyen behajlítva, fogd át a két kezeddel a térdedet, és amennyire csak tudod, húzd fel a mellkasodig. Maradj így legalább 8 másodpercig. Kétszer ismételd a gyakorlatot!

Ha hasznosnak találtad, ne felejtsd el megosztani!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!