Minden háziasszonynak meggyűlik a baja a vágódeszka megtisztításával. Nem is gondolnád, hogy ezt mennyire egyszerű módon meg tudod oldani.



A nyers hús­tól és fok­hagy­má­tól meg­bü­dö­sö­dött vá­gó­desz­kát tilos mo­so­ga­tó­gépbe tenni! Segít vi­szont nagy­anyá­ink ősi trükkje, mely ma is ugyan­olyan tö­ké­le­te­sen mű­kö­dik, mint haj­da­nán. Ezt nézd!

Minden mosogatáskor nagy kérdés, hogy a vágódeszkát hogyan lehetne újra szalonképessé varázsolni. A fa anyaga magába szívja a hús levét, a fokhagyma és a hagyma erős szagát, és persze a zsírokat. Legjobb lenne bedobni a mosogató gépbe, ám ez a vágódeszka végét jelentheti: a ragasztások mentén szétreped vagy megvetemedik. De akkor mit lehet tenni?  Szerencsére van megoldás!

Sós-citromos deszkatisztítás

Csak só és citrom kell hozzá!

Így lesz tökéletes:

1. Dörzsöld be a vágódeszkát a sóval és a fél citrommal jó alaposan.

2. Hagyd így állni tíz percig a deszkát, hogy a sós-citromos keverék kifejthesse a hatását.

3. Folyóvíz alatt mosd el a deszkát, majd töröld át és hagyd megszáradni. Ne tedd nedvesen a szekrénybe, mert bedohosodik.

A só és a citrom keveréke tisztít, szagtalanít és fertőtlenít. Ez utóbbi különösen fontos, mert a nyers hús tartalmazhat baktériumokat, ám ez a takarítási módszer eltávolítja őket. A többi fából készült konyhai eszközt is remekül meg tudod ezzel takarítani.

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-tegyel-citromot-a-vagodeszkara-es-megtortenik-a-csoda

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!