Vajon meddig tart a tavasz?



Futó zápor, hózápor is előfordulhat.

 

Csütörtökön az ország nagyobb részén csupán fátyolfelhők szűrik a napsütést, de északkeleten és a Dunántúlon kezdetben erősen felhős időszakok is lesznek. Az északkeleti tájakon helyenként gyenge eső, futó zápor, esetleg hózápor kialakulhat. Az északnyugati szelet élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérik. A csúcshőmérséklet általában 8 és 12, északkeleten 5 és 7 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése.

 

Pénteken a Dunántúlon lehet több a felhő, délen, délkeleten készülhetünk hosszabb napos időszakokra. Kisebb eső, szitálás kezdetben délnyugaton alakulhat ki. Reggelre a középső országrészben képződhet pára, köd. Többfelé megélénkül az északkeleti szél. Délután 6-10 fokot mérhetünk.

 

Hétvégén zavartalanul napos időre van kilátás. Hajnalban azonban több helyen pára, köd képződhet, ami északkeleten néhol csak nehezen oszlik majd fel, sőt tartósan meg is maradhat. Gyenge lesz a légmozgás. A hajnali gyenge fagyokat kora délután 7-13 fokos maximumok követik, de a tartósan ködös, párás tájakon ennél hidegebb lehet - írja az Időkép előrejelzése.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!