De sajnos katasztrófába fulladt a dolog...

Félreértette a helységnevet, így nem Pest megyében, hanem Nógrádban indult be a beavatkozási lánc. A traktorbalesetben, amihez a 112-t hívták, egy ember meghalt. 

A Pest megyei Tóalmáson történt traktorbaleset miatt hívták a 112 segélyhívó számot, ám az operátor félreértette a helységnevet, így a Nógrád megyei Tolmácsra riasztotta a beavatkozó egységeket. 

Lánglovagok.hu cikke szerint az operátor a rossz helységnévvel osztotta meg a mentőkkel a riasztási adatlapot, majd telefonon is kapcsolta őket, majd a Nógrád megyei katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel is felvette a kapcsolatot.

A rendőrségi diszpécser a helyszín pontosítása miatt visszahívta a baleset bejelentőjét, ekkor derült ki a tévedés. A Nógrád megyei rendőrök szóltak a Pest megyei kollégáiknak, és a 9:47-kor történt bejelentés után 10:05-kor már a jó megyében indultak meg a beavatkozó egységek.

Az ORFK szerint a hívásfogadó rendszer kifogástalanul működött, így egyértelműen emberi hiba volt, az operátor nem vetette össze a telefonban hallott településnevet a bejelentő helyzetét jelölő térképpel. Az operátort június 5-én elbocsátották állásából. 

A balesetben egy traktor borult fel, a kiérkező egységek a traktor alá szorult férfit kimentették a mezőgazdasági vontató alól, de a helyszínen belehalt sérülésbe.

Forrás:

http://propeller.hu/itthon/3294182-halalos-balesetnel-riasztotta-masik-megyebe-tuzoltokat-112-operatora?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!