Vigyázat, ha telefonon hívják kövesse a lentebb olvasható utasításokat!



A mobiltelefon-szolgáltatók és a feltöltőkártyás ügyfelek közötti adategyeztetést jogszabály írja elő. Az adategyeztetésre 2017. június 30-ig van lehetőség, annak hiányában a szolgáltatók a telefonszámot megszüntetik. Az érintett időszakban a bűnelkövetők megpróbálnak személyes adatokat szerezni feltöltőkártyás számaik regisztrációjához, ennek érdekében önmagukat a szolgáltató munkatársának adják ki és telefonon hívnak fel ügyfeleket.

A hívások során személyes adatokat kérnek az adategyeztetéshez, majd az adatokkal saját telefonszámaikat regisztrálják. A rendőrség felhívja a feltöltőkártyás előfizetéssel rendelkezők figyelmét, hogy a szolgáltatók nem kezdeményeznek adategyeztetést telefonon vagy sms-ben. Az ilyen bejövő hívásokra ne add meg adataidat, valamint sms-ben se küldj személyes adatokat!

A rendőrség arra kéri az érintetteket, hogy az adategyeztetés részleteiről tájékozódjanak a szolgáltatók online felületein, vagy az ügyfélszolgálati telefonszámokon. Az adategyeztetésre a szolgáltatók az online felületeiken, az ügyfélszolgálati telefonszámaikon, vagy személyesen a kirendeltségeiken, valamint a postákon biztosítanak lehetőséget.

Forrás:

http://femina.hu/terasz/adategyeztetes-telefon/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!