Mindenki azt keresi és kutatja, hogyna tudna sokkal boldogabb pár kapcsolatban élni... mutatunk most 9 tippet, ami biztosan beválik.



A hosszú pár­kap­cso­lat­ban min­dig van­nak hul­lám­völ­gyek. A sze­re­lem pedig hol el­hal­vá­nyul, hol lángra lob­ban. De lé­te­zik az örökké tartó bol­dog­ság! Csak is­merni kell a tit­kot! Íme, a tö­ké­le­tes pár­kap­cso­lat alap­kö­vei.

A tökéletes párkapcsolatban önmagad lehetsz, párod úgy fogad el, ahogy vagy. A nehézségeket együtt küzditek le, mindig számíthattok egymásra és nem engeditek, hogy kialudjon a láng. Íme, a titok, amivel bárki megteremtheti a hosszú, harmonikus kapcsolatot.

1. Elfogadás

Ne akard megváltoztatni a párod. Az elején tökéletes volt és úgy fogadtad el, ahogy van.

Idővel azonban egy-két tulajdonsága, szokása idegesíteni kezd? Miért?

Hiszen eddig szeretted. Próbáld meg elfogadni. És ami a legfontosabb, neked sem kell változnod miatta. Persze a változás az élet velejárója, de semmiképp ne azért tedd, mert ő azt szeretné.

2. Őszinteség és bizalom

Az őszinteség egyéni döntés kérdése. Akkor tudsz igazán őszinte lenni, ha elégedett vagy magaddal, nincsenek önértékelési problémáid. Ha tévedtél vagy hibáztál, a legegyenesebb út az őszinteség és ezt joggal várhatod párodtól is. A bizalom egy kapcsolat alapja. Ezt abszolút magadban kell keresned. Hinned kell a feltétel nélküli bizalomban. Ha a bizalom hiányzik, akkor nagyon nehéz dolgotok lesz.

3. Tisztelet

Sokan összekeverik a tiszteletet a figyelemmel. A kettő nem ugyanaz. A figyelem magában foglalja a szenvedélyt, a törődést, a vágyat és viszonzást vár. A tisztelet a mélyebb szintű kapcsolat jele. Ilyenkor értékeled a párod személyiségét, tudását, világszemléletét.

4. Hűség

Egy párkapcsolatban fontos a hűség. Ha úgy érzed, másra vágysz, az már valami problémát jelezhet.Próbáld időben felismerni a bajt és még időben orvosolni. Ebben a helyzetben az őszinteség a legjobb orvosság. Beszélj partnereddel, hogy valami nem jó és próbáljátok azt közös erővel megjavítani.

5. Élj a jelenben!

A modern világ legnagyobb hátulütője, hogy bár egy légtérben vagytok, mégis távolodtok egymástól, köszönhetően a modern technikának. A laptopok és a okostelefonok világában  könnyű elveszíteni egymást.Figyeljetek rá, hogy foglalkozzatok a másikkal, a fizikai jelenlét nem elegendő.

6. Szeretet és szenvedély

A szenvedély megtartása a legnehezebb kihívás egy hosszú kapcsolatban. Tartsátok fenn a romantikát és őrizzétek a parazsat.

Ne maradjanak el a napi csókok és ölelések, vagy az, hogy kézen fogva sétálgattok.

Ne vesszetek el a hétköznapokban, bármi történjen, mindig szánjatok időt egymásra és a közös tűzre.

7. Humor

Egy bárkapcsolat alaköve a humor. Amíg meg tudjátok nevettetni a másikat, vagy képesek vagytok nevetni a gondokon, addig semmi nem állhat az utatokba.

8. Tanuljátok meg kezelni a nézeteltéréseket!

Néha nem az a legfontosabb, hogy neked legyen igazad. Engedd el az egód, ha úgy érzed, a másiknak arra van szüksége. Sokan azért nem tudnak boldogok lenni, mert mindig a saját igazukat akarják bizonyítani.Ha nem is értesz egyet a másikkal, csak fogadd el, hogy ő máshogy gondolja.

9. Maradj önmagad!

Egy jó kapcsolat nem kívánja, hogy feladd saját egyéniségedet. Ne csak a közös élet legyen. Maradj egyéniség és éld a saját életed, amit egyensúlyba hozol a közös élettel. Ha feladod önmagad, egy idő után hiányozni fog, aki valójában vagy, és rámegy a kapcsolat.

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-a-boldog-parkapcsolat-9-parancsolata

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!