Nem régen érkezett a szomorú hír.



Elhunyt Tahi Tóth László

'Tahi Tóth László családja és a Vígszínház társulata mély fájdalommal és megtört szívvel tudatja, hogy Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 75. évében elhunyt. Emlékezetes és felejthetetlen alakításait, tehetségét, életszeretetét örökre szívünkben őrizzük.

Tahi Tóth Lászlót a Vígszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később adunk tájékoztatást.' - írta Facebook oldalán a Vígszínház.

Tavaly stroke-ot kapott

Tahi Tóth László sajnos az utóbbi évben sokat betegeskedett, tavaly tavasszal a színpadon lett rosszul, stroke-kal szállították kórházba.

'Az történt velem, ami a színészek, szereplők rémálma, hogy elsötétül a világ. Elfelejt mindent. Elkezd összevissza beszélni, nem tudja kontrollálni magát' - mondta akkor a Mokkában. Tahi Tóth László 1995-ben nősült meg, felesége, Kárászy Szilvia gyászolja.

 

'Általános iskolai tanulmányait a XII. kerületi Tanítóképző gyakorlóiskolában, majd a Márvány utcai általános iskolában (1950-1958) végezte. 1958–1962 között a Képző- és Iparművészeti Gimnázium tanulója volt. 1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát (1962–1966 között volt hallgatója), és azóta a Vígszínház tagja. Színdarabok mellett számos filmben és tévéjátékban szerepelt.' - olvasható róla a Wikipédián.

Őszinte részvétünk!

Forrás:

https://www.femcafe.hu/cikkek/sztarok/tahi-toth-laszlo-elhunyt?utm_campaign=1802&utm_source=148

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!