Újabb hírességgel kevesebb lett a világ...



Újabb sztár­ral lett ke­ve­sebb a film­szakma. A szí­nész 76 éves volt.

Szívelégtelenség következtében elhunyt Sonny Landham amerikai színész, akinek legismertebb filmjei a 48 óra, a Ragadozó és A bosszú börtönében voltak - írja a deadline.com

A valójában William keresztnevű Landham 1941-ben született, a Georgia állambeli Canton városában látta meg a napvilágot indián szülők gyermekeként. Színészkedni már a ’70-es években elkezdett, csakhogy első körben nem a mozis és nem a tévés, hanem a pornó világában futott be. Később aztán egyre nagyjátékfilmben kapott kisebb szerepeket, mások mellett a nagy Walter Hill is alkalmazta az 1979-es A harcosok és az 1981-es A lápvidék harcosai című alkotásaiban.

Landham karrierje aztán 1982-ben indult be igazán az Eddie Murphy és Nick Nolte főszereplésével készült 48 óra című akcióvígjátékkal, melyben ugyancsak Hill a bűnöző Billy Bear szerepét osztották rá.

Már ez is szélesebb körben ismertté tette, azonban utóbb nem ez, hanem az öt évvel később mozikba került Ragadozó vált a legmeghatározóbb produkciójává, melyben Arnold Schwarzenegger oldalán tűnt fel a (szintén) Billy nevű nyomkereső zsoldosként.

Az elmúlt évtizedekben aztán olyan sorozatokban és filmekben játszott, mint A szupercsapata Miami Vice, a Jacksona vadállat, az Extralarge: A kondor misszió, a Vad világ, az Árnyékgyilkos és a Farkasok farsangja. Utolsó szerepét a 2009-es Mental Scars című horrorban vállalta.

Nyugodjék békében!

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-gyasz-amerika-vilagsztar-halal/?source=hirkereso

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!