Családja hozta nyilvánosságra a szomorú hírt.



Michael Anderson, a 80 nap alatt a föld körül, a Logan futása, vagy a halász cipője című filmek brit rendezője 98 éves volt.

 

A rendezőt szerdán érte a halál, de csak a hétvégén közölte a nyilvánossággal a családja a szomorú hírt – írja a Ripost.

Legismertebb filmje, a 80 nap alatt a Föld körül, 5 Oscar-díjat is kapott, a főszerepeket Michael York és Farrah Fawcett játszották. Az 1956-ban megjelent film a saját korában rekordokat döntött: több mint 2000 kamerabeállítást használtak benne, csúcsot döntött a mozipénztáraknál is, a forgatás ideje alatt pedig annyit utazott a stáb, mint egyetlen korábbi film készítői sem.

A halász cipője című fimljében olyan világhírű színészekkel dolgozott együtt, mint Anthony Quinn, Laurence Olivier és John Gielgud.

Michael Anderson háromszor nűsült, legutoljára 40 éve, harmadik feleségével boldogságban éltek le négy évtizedet. Fia, Michael Anderson Jr. színész, másik fia, David filmproducer lett, mostohalánya Laurie Holden színésznő, az X-aktákban és a Walking Deadben is feltűnt.

 

Forrás:

http://www.blikk.hu/sztarvilag/filmklikk/elhunyt-michael-anderson-brit-rendezo-80-nap-alatt-a-fold-korul/7wq72xf

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!