Most megtudhatod, hogy milyen betegségek várnak rád a horoszkópod szerint.



Egy, az amerikai Journal of Aging Research szaklapban megjelent tanulmány azt bizonyította, hogy várható élettartamunkat az is befolyásolja, hogy melyik hónapban születtünk. A kutatók több, mint 1500 olyan személy adatait dolgozták fel, akik 100 évnél többet éltek, összehasonlítva ezeket azon rokonaik (testvérek, férjek, feleségek) adataival, akik kevesebbet éltek náluk.

Úgy tűnik, hogy születési hónapunk befolyásolja a várható élettartamunkat. Egészen pontosan, azok akik ősszel, szeptember és november között születtek, sokkal nagyobb eséllyel érik meg a 100 éves kort, mint azok, akik például márciusban születtek. A szakemberek azt állítják, hogy azoknak van a legkevesebb esélyük elérni a 100 éves életkort, akik tavasszal születtek.

Egy másik kutatásban, amelyet az Oxfordi Egyetemen végeztek Russel Foster professzor vezetésével, és amelyben a kutatókkal együtt több statisztikus is részt vett, már azt is pontosítani tudták, hogy születési hónapunk szerint melyek azok a betegségek, amelyekre hajlamosak leszünk az életben. Lássuk, melyek ezek!

1. Aki januárban született: Alzheimer-kór, Crohn betegség és epilepszia

A magyarázat az lenne, hogy aki januárban született, nem „örvendhetett” túl sok napfénynek a méhen belüli életben és születése után. A brit statisztikai hivatal adatai pedig igenis megerősítik ezt a feltevést.

2. Aki februárban született: alvászavarok

Szintén az intrauterin élet és a születés utáni időszak napfényhiányával van összefüggésben, az e hónap szülöttei olyan alvászavarokkal találhatják szembe magukat, mint például a narkolepszia. Sőt mi több, a februáriak „aktívabbak” sötétedés után.

3. Aki márciusban született: asztma

A kutatók szerint az anyák szervezetében fennálló D-vitamin hiány lehet az oka, amely a napfény hatására termelődik. A D-vitamin befolyásolja az agy fejlődését is, ezért a márciusban született gyerekek gyengébbek lehetnek a tanulásban, mint azok, akik más hónapban születtek.

4. Aki áprilisban született: autizmus és szezonális depresszió

Ugyancsak a D-vitamin hiánynak tudható be ezen betegségek kialakulása. Amellett, hogy fokozott hajlamot mutatnak a hónap szülöttei az autizmusra és szezonális depresszióra, felnőtt korban alkohol problémák is jelentkezhetnek.

5. Aki májusban született: cukorbetegség és zöldhályog

A szakértők szerint a májusban születettekre is hatással van a fényhiány. A diabétesz és zöldhályog mellett, a statisztikusok szerint a májusiaknál alacsonyabb az IQ szint, mint azoknál, akik más hónapban születtek.

6. Akik júniusban születtek: látásproblémák

A júniusban született gyerekeknél, habár van részük napfényben úgy méhen belüli, mint extrauterin életük során, de mivel a terhesség első trimeszterében ez nincsen meg, idő közben megjelenhetnek látásproblémák. mindezek ellenére a statisztikusok jó hírrel jönnek: a legtöbb Nóbel-díjas júniusban született.

7. Aki júliusban született: látásproblémák

Ugyanúgy, mint a júniusiaknak, a júliusban születetteknél is alakulhat ki látásprobléma az első életévekben. De a jó hír az, hogy már az elő hónapokban őket ért fokozott napfény hatására optimistábbak és boldogabbak lesznek, ami csökkenti az esélyüket arra, hogy depressziósak legyenek vagy más érzelmi zavarral küzdjenek.

8. Aki augusztusban született: viselkedési problémák

Az augusztusban született gyerekek 30%-a nagyobb eséllyel lesz problémás gyerek az iskolában, mint azok, akik szeptemberben születtek. A probléma abból gyökerezhet, hogy ők a legkisebbek az iskolába írt gyerekek közül, így nehezebben tartják a lépést és könnyebben alakulhatnak ki náluk érzelmi problémák.

9. Akik szeptemberben születtek: asztma

Az asztma kialakulása szintén az anyák D-vitamin hiányával hozható összefüggésbe. Iskolai szinten viszont, mivel az évfolyamukban ők a legidősebbek, a szeptemberben született gyerekek a tanulás felé hajlanak és jobban koncentrálnak a karrierjük építésére.

10. Akik októberben születtek: asztma

Annak ellenére, hogy hajlamosabbak az asztmára, az októberben születettek több eséllyel tovább élnek, mint a más hónapban születettek. A statisztikusok szerint az októberiek átlagban 160 nappal élnek többet, mint azok, akik tavaszi hónapban jöttek a világra.

11. Akik novemberben születtek: pesszimizmus

A naptár pesszimistái a novemberiek. Legalábbis a statisztikusok szerint, akik 30.000 résztvevő válaszait elemezték. A “Mennyire vagy szerencsés?” kérdésre a novemberben születettek vallották legkevésbé szerencsésnek magukat. Szintén a szakértők állítják, hogy a legtöbb bűnöző novemberben született.

12. Aki decemberben született: asztma és letargia

A nátha és influenza csúcsszezonjában születettek hajlamosak a fertőzésekre már az első hónapokban. Mivel az immunrendszer nincs még kellőképpen kifejlődve, az első hónapokban elszenvedett betegségek komoly nyomokat hagyhatnak. Ehhez hozzáadódik még a napfény hiánya, ami olyan betegségekhez is vezethet, mint a bipoláris zavar.

Forrás:

http://filantropikum.com/szuletesi-honapod-elarulja-milyen-betegsegekre-van-hajlamod/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!