Most megtudhatod ki viszi túlzásba a takarítást...



A Szűz tisztaságmániás

A Szűz megszállottan igényes a tisztaságra, már-már fóbiásan retteg a szennyeződésektől. Mániákusan takarít, mindent fertőtlenít, nehogy egyetlen kórokozó is a lakásban maradjon. A kezét rendkívül alaposan és naponta nagyon sokszor mossa meg, gumikesztyű nélkül pedig hozzá sem fog a takarításhoz. A földről lehetne enni, akkora nála a tisztaság. Amilyen igénytelen és trehány a Vízöntő vagy a Mérleg, a Szűz pont annyira rend- és tisztaságmániás. Pedig, ha rálelne a középútra, lazítana, és pihenne egy kicsit, sokkal boldogabb és elégedettebb lehetne az életével.

A Kos minden szemetet összeszed

A Kosnak szó szerint megfájdul a feje, amikor káoszt, rendetlenséget lát maga körül. Elképesztően igényes, a felületesség, az igénytelenség szerinte a mentális betegségek egyik típusa. Lelki szemei előtt egy olyan hatalmas szemétgyűjtő lebeg, amelybe a világ összes hulladékát össze lehet gyűjteni. Az utcán sem bírja, amikor valaki elszórja vagy eldobja a szemetet, kegyetlenül rászól, és a kukába dobatja az illetővel. Nála még az is megeshet, a ruháit kétszer mossa ki, mert nem bízik benne, hogy a mosógép elsőre is tökéletesen megbirkózott a feladattal.

A Rák a pénztárcáját is illatosítja

Ablaktisztító, hipó, súrolószer, fenyőillat – ezek a Rák legjobb barátai. Még a Szűz tisztaságmániáján is túltesz azzal, hogy a pénztárcáját is rendre kitakarítja, de még illatosítja is – mert a pénznek ugye szaga van. Ha nem zuhanyozhat naponta legalább kétszer, nagyon rosszul érzi magát, úgy gondolja, nem elég tiszta és igényes. Talán évente egy-két alkalommal valamilyen különleges ok folytán megengedi magának a lazaságot, és szerinte ilyenkor igazán bekoszolja magát, aztán az év hátralévő részében meg épp emiatt furdalja a lelkiismerete. Természetesen a valóságban semmi oka rá.

Forrás:

http://bekezdes.org/ez-a-3-csillagjegy-tulzottan-is-igenyes-73700

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!