Ekkor esik le az első hó.

Először nézzük meg mi várható a napokban:Csütörtökön délután a gyengén felhős és erősen felhős területeken egyaránt jelen lesznek, elszórtan várható gyenge eső, záporeső. A légmozgás mérsékelt marad, a délutáni csúcsértékek 18, 23 fok között alakulnak.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól itt olvashat

Pénteken délelőtt változóan felhős lesz az ég, a Dunántúlon néhol, a Tiszántúlon szórványosan alakulhat ki gyenge eső, záporeső, egy-egy zivatar is előfordulhat. Délután többfelé felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap, a Tiszántúlon marad helyenként erősen felhős az ég. A Duna vonalától keletre elszórtan, másutt néhol alakulhatnak ki záporok, kis eséllyel egy-egy zivatar is előfordulhat. Mérsékelt lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 22 fok között alakul.

Szombaton a hajnali órákban több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. A pára és köd feloszlását követően közepesen felhős lesz az ég, helyenként záporok alakulhatnak ki. Megélénkül az északi szél. Kora délután 17, 22 fok várható.

Vasárnap a gyengén felhős és erősen felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, szórványosan alakulhatnak ki záporok. Észak felől hideg levegő áramlik fölénk. Megerősödik az északi szél. 9, 14 fokra számíthatunk.

Hétfőn a több órás napsütés mellett közepesen gomolyfelhős lesz az ég csapadék nem valószínű. Az északi szél mérsékelt lesz. 12, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé alakul ki eső, zápor. Megerősödik az északnyugati szél. 10, 16 fokra melegszik a levegő.

Szerdán már az éjszakai óráktól kezdődően erősen felhős lesz az ég, északnyugat felől egyre több felé várható eső. Napközben is csapadékos marad az idő, sokfelé kell számítani tartós esőre és jelentős mennyiségű csapadékra. Viharossá fokozódik a nyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 15 fok között alakul.Forrás: idojaras.hu

És íme a táblázat, ezen jól látszik, hogy mikor jön az elős hó, hószállingózás!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!