Ennyivel lesz másabb a hőmérséklet...



Csütörtökön is zavartalanul napos, száraz időre számíthatunk. A déli szél nyugaton, északnyugaton, valamint délkeleten élénkülhet meg másutt mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban még 8-14 fokot mérhetünk, délutánra azonban már 28 és 33 fok közé melegszik a levegő. Frontmentes idő várható.

Pénteken is folytatódik az alapvetően napos idő, de egy közeledő hidegfront hatására nyugaton, délnyugaton a délutáni, kora esti órákban elszórtan már zápor, zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban 10-18, délután 28-34 fok várható.

A hétvége időjárását egy hullámzó hidegfront alakítja. Szombat reggelig a Dunántúlon, napközben főként a középső és keleti tájakon készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására. Élénk, helyenként erős lesz a nyugati, északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 21-31 fok között alakul, nyugaton hűvösebb lesz.

Vasárnap is több helyen kell gyenge esőre, záporokra, egy-egy zivatarra készülni. Több helyen megerősödik az északias szél. Délután mindössze 19-26 fok valószínű.

Hétfőn aztán jön az igazi feketeleves, esővel, és 18-19 fokos nappali csúcshőmérsékletekkel.

Forrás:

http://bekezdes.org/durva-ez-kozelit-felenk-elkeserito-idojarasra-kell-keszulnunk-70915

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!