Mutatjuk, hogy érkezik meg a tél.

Kedden is kellemes, napsütéses idő várható, a tél közeledtét azonban a hőmérő higanyszála is egyre észrevehetőbben jelzi.

 

Kedden északnyugat kivételével a köd feloszlik, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a déli óráktól északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Északon néhol gyenge eső, zápor is előfordulhat.

 

A déli, délkeleti szél megélénkül, hétfőn északnyugaton meg is erősödik, majd éjszakára mérséklődik a légmozgás. Kedden az élénk déli, délkeleti szél főként északon és a Dunántúlon délután északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 13 és 20 fok között valószínű.

 

Szerdán is marad a napsütés

Szerdán is napos időre számíthatunk, a Dunától keletre helyenként több gomolyfelhővel. Éjszaka és holnap néhol északon, illetve keleten eső, zápor előfordulhat, de mennyisége jelentéktelen lesz. Estétől a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, többfelé megélénkül. A Dunántúl északi felén, a főváros térségében egy-egy erős széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12 és 17 fok között valószínű.

A következő napokban fokozatosan hűl majd tovább a levegő, szombaton a legmagasabb hőmérséklet már nem haladja majd meg a 10 fokot, míg éjszaka -2 és három fok közötti értéket mutat majd a hőmérő - olvashatjuk ki az Országos Meteorológiai Szolgálatelőrejelzéséből.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!