Önnek is jár ha gázzal fűt!



A központi gáznagykereskedőnek – az állami MVM tulajdonában lévő Magyar Földgáz-kereskedő Zrt.-nek – március 20-ig kell az állami NKM Nemzeti Közművek rendelkezésére bocsátania a gázszámla-kedvezmény biztosításához szükséges teljes összeget – tudta meg a lakossági gázellátást végző NKM-től a Népszava.

 

A lap szombati számában felidézi: a március 8-i kormányrendeletnek megfelelően ez a szolgáltatóval jogviszonyban álló lakossági fogyasztók részére 12 ezer, az óránként 20 köbméter alatti gázmérős, egyetemes szolgáltatásba tartozó fogyasztói közösségeknek 24 ezer, az e felettieknek pedig 120 ezer forint gázszámla-jóváírást jelent.

Bár a teljes összeget sem a rendelet, sem az NKM nem pontosította, a Központi Statisztikai Hivatalnál (KSH) nyilvántartott 3,2 milliós lakossági gázfogyasztói számból kiindulva csaknem 39 milliárd forintra tehető a Népszava szerint.

Június végéig felhasználható a téli rezsicsökkentésben adott támogatás

A kormány döntése szerint 2018 telén a gáz- és a távhőfelhasználóknál 12 ezer forintos jóváírást tesznek lehetővé, amely automatikusan jár. Ez az intézkedés 650 ezer háztartást érint, akik hagyományos tüzelőanyaggal fűtenek, azoknak az 5 milliárd forintos keretből jut támogatás – fejtette ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára.

Fónagy János az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában felhívta a figyelmet arra, hogy a kedvezményt a legközelebbi számlában kell érvényesíteni, ha ez nem meríti ki a támogatás mértékét, akkor átvihető a következő hónapokra is, de legkésőbb június 30-ig fel kell használni.

Forrás:

http://netujsag.net/most-erkezett-eddig-a-datumig-mindenkinek-meg-kell-kapnia-a-12-ezer-forintos-ajandekot-az-allamtol-82297

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!