Mikor elindultak nem is gondolták, hogy ilyen szomorú tragédia éri őket...



Tragédiába torkollott annak a kilenc fős magyar hegymászó társaságnak a kirándulása, akik még múlt héten indultak útnak kisbuszukkal Svájcba. Céljuk az volt, hogy meghódítsák az Alpok hetedik legmagasabb hegyét, a 4478 méter magas svájci Matterhornt.

Már csak pár percre voltak a legalsó állomástól, amikor a csapat egyik tagja a hegygerinc egyik keskeny részén mászva megcsúszott, majd egy természetes víznyelőbe zuhant és szörnyethalt - értesült a Bors.

'A csúcsot rendben elérték, de a tervekkel ellentétben – a durva havazás és szélfújás miatt – két éjszakát a hegyen kellett tölteniük egy faházban. A vizük is elfogyott, így a dehidratáltságtól dekoncentráltak lehettek lefelé. Már mindenki leért, csak József és a társa volt hátra, amikor megtörtént a baj. A pihenőben lévők végignézték a zuhanást. Többen sokkot is kaptak'

– mondta a lapnak az elhunyt hegymászó egyik barátja, aki utoljára tavaly novemberben túrázott együtt vele a magas Tátrában. József nem számított tapasztalt mászónak, a sziklamászó tanfolyamot idén májusban végezte el. Ennek ellenére egyre nehezebb kihívásokat választott.

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-baleset-magyar-hegymaszo-halal/?source=hirkereso

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!