Már csak eddig kell várni.



Ekkor érkezik a hidegfront.

A strandidőt felváltja a zápor, zivatar, egyes helyeken jégeső és erős, viharos szél is várható - írj az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében.

Csütörtök

A többórás napsütés mellett egyre több gomoly-, illetve fátyolfelhőre számíthatunk. Zápor, zivatar, néhol hevesebb zivatar is előfordulhat.A zivatarokat jégeső és viharos szél is kísérheti.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 22 fok között alakul, de néhol lehet ennél hűvösebb is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható.

Péntek

Kezdetben a gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütés is várható, de a déli óráktól valószínű egyre többfelé zápor, zivatar. A déli szél időnként megélénkül,a zivatarokat erős, viharos széllökések is kísérhetik.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Szombat

A Tiszántúlon még többórás napsütés mellett gomolyfelhőkre lehet számítani, máshol felhős lesz az ég. Többfelé várható zápor, zivatar. A Dunántúlon az északnyugati, a Tiszántúlon a déli szél erősödhet meg, emellett zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérsékletaz Alpokalján már 22, 23 fok körül, míg a Tiszántúlon 30, 34 fok között valószínű.

Vasárnap

Keleten kezdetben még kisüt a nap, majd ott is egyre több lesz a felhő, a Dunántúlon és középen már jellemzően erősen felhős lesz az ég.Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar.Az északi, északnyugati szél megerősödik, zivatarok viharos széllökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon már 18, 20, míg az Alföld keleti felén 29, 30 fok körül alakul.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!