Ekkor érkezik.

Két napig még tavaszias lesz az idő, szombatra azonban visszaeshet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a délutáni óráktól észak felől megvastagszik a felhőzet. Késő délutántól, estétől egyre több helyen várható eső, záporeső. Többfelé megerősödik a délnyugati szél.

 

A hőmérséklet délután 6 és 13, a délnyugati vidékeken leszek a magasabb értékek. Késő estére 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken kezdetben borult lesz az ég, délelőttig sokfelé várható eső, a Dunántúlon havas eső, a magasabb részein helyenként havazás is, majd a déli óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet, a csapadék - amely a vége felé már többfelé válthat havas esőre, hóra - kelet és dél felé szorul. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között várható.

Szombaton visszatér a tél, többnyire fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és

a Dunántúl déli felén elszórtan havazás, hószállingózás várható. A keleties szél többfelé élénk lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.

Nyitókép: Pexels

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!