Ekkor tér vissza a forró nyár.



Hétfőn északnyugat felől egyre nagyobb területen kitisztul az ég, kisebb eső csupán eleinte délen, délkeleten alakulhat ki. Délutánig főként nyugaton és keleten, északkeleten lehet élénk, északkeleten eleinte erős az északi-északnyugati szél, majd mérséklődni kezd a légmozgás. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Végre megszűnik a hidegfronti hatás - írja az Időkép.

 

Kedden az ország nagy részén ragyogó napos időre van kilátás, csapadék nem valószínű. A Dunántúl északi felén és a középső tájakon még élénk lehet az északi-északnyugati szél. A hajnali 8-15 fokról délutánra 26 és 29 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán napos, száraz idő ígérkezik, 26 és 31 fok közötti maximumokkal. Az Alföldön kezdetben az északkeleti, Sopron környékén délután a déli-délkeleti szél élénkülhet meg.

Csütörtökön is sok lesz a napsütés, mindössze délután nyugaton, északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Északon, északnyugaton időnként élénk lehet a légmozgás. Hajnalban 11-16, délután 27-32 fok várható.

Pénteken egy gyenge hidegfront szórványos záporokat, zivatarokat, nyugatra kismértékű lehűlést hozhat. Hétvégén esőkre, s a hét közeppihez képest mérsékeltebb melegre számíthatunk.

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!