Így alakítja a dolgokat majd a hidegfront.



Pénteken egy északnyugat felől érkező hidegfront érte el az országot. Szombaton a front tovább helyeződik kelet felé, de közben fokozatosan gyengül, majd feloszlik fölöttünk - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szombatra virradó éjszaka az Alföldön kezdetben kevés lesz a felhő, majd ott is megnövekszik a felhőzet, másutt közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek. A Dunántúlon és északon többfelé várható zápor, zivatar. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a déli szelet kísérik élénk lökések, de zivatarokban erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

A Balaton a legbiztonságosabb tavunk

 

Szombaton a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Eleinte az ország északnyugati felén többfelé, másutt néhol valószínű zápor, zivatar, majd délután egyre kevesebb helyen lehet csapadék. A szél mindenütt északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik. A zivatarokat néhol felhőszakadás és jégeső, viharos szél kísérheti. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 33 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

Szombatra egyébként egyre több helyen szűnik meg a hőség, 25 fok fölé a délkeleti megyékben emelkedhet a napi középhőmérséklet.

Vasárnap napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

Ezt már olvasta? Az időjárás segítette az almatermesztőket, mégis drágulhat a gyümölcs.

A fotó forrás: Napi.hu/Szabó Dániel.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!