Mindenki nyomjon egy megosztást, hogy mindenki értesüljön róla.



A mentők évi egymillió esete között mintegy harmincezer esetben valódi életmentésre is szükség van, ami azt jelenti, hogy ilyenkor minden perc számít, minden másodpercnek jelentősége van. Kreatív videókkal hívják fel a figyelmet néhány fontos, akár életmentő dologra.

Egy erősen vérző sérült percenként akár 5-8 dl vért is veszíthet, szívmegállás esetén pedig percenként 10%-kal csökkenhet a sikeres újraélesztés esélye.

Létfontosságú tehát, hogy a mentők gyorsan odaérjenek, ezt azonban sokszor a figyelmetlen autósok, gyalogosok is megnehezítik.

'Perceket veszíthetünk, ha az autósok nem húzódnak félre a mentő elől, akadályt jelent, ha a mentőautó mögé parkolva lehetetlenné teszik a hordágy használatát, de életveszélyes lehet a bömbölő zenétől a szirénát meghallani képtelen autós, vagy gyalogos is' - írták közleményükben.

Az Országos Mentőszolgálat ezért úgy döntött, hogy kreatív videók segítségével hívja fel a figyelmet a mentők munkáját nehezítő helyzetekre, és a helyes közlekedési magatartásra, hiszen

ami az embereknek csak néhány pillanatnyi figyelem, az másnak akár az életet jelentheti.

A kisfilmek mától társadalmi célú hirdetésként jelennek meg számos csatornán, az interneten, és egyéb helyeken, például kormányhivatalok, ügyfélszolgálatok, irodaházak belső elektronikus felületein.

 

Forrás:

https://infostart.hu/belfold/2018/06/18/segitsd-a-mentoket

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!