Fontos, hogy minél több emberhez eljusson.



Nem csak az időjárás zord odakint, de a különböző megbetegedések is tombolnak és a ami modern társadalmunkban a szülők gyermekeiknél és saját maguknál is azonnal az antibiotikumhoz nyúlnak és igen rosszul. Nem véletlen, hogy ilyeneket osztanak meg a házi gyermekorvosok saját facebook oldalukon:

 

Kedves Mindenki!
Javában tombolnak a vírusok,a betegek száma megsokszorozódott a rendelőben.Nagyon sokszor próbálom elmondani a kedves szülőknek mindazt,amit most le is írok.
A jelenlegi járványos időszakban többféle vírus is okoz megbetegedéseket-ezek kis része valóban influenza,magas/!!!!/ lázzal-nem 37.8 és hasonlók,a magas láz 39-40 C-t jelent,izomfájdalmakkal,fejfájással és gyakran köhögéssel,igen rossz közérzettel jár.
Gyakori még a hányás,hasmenés,lázzal,vagy anélkül.
A leggyakoribb a felső légúti tünetekkel járó egyéb,legtöbbször vírus okozta betegség-kisebb lázzal,orrfolyással,torokfájdalommal és igen elhúzódó köhögéssel,ami sokszor sajnos hetekig is eltart.
A vírusok okozta betegségek antibiotikummal NEM gyógyíthatók,a feleslegesen szedett antibiotikum többet árt,mint használ.A legtöbb vírusfertőzés tüneti szerekkel,vitaminokkal,megfelelő mennyiségű folyadékkal kiválóan kezelhető,amennyiben a beteg pihen,fekszik otthon.
Tartós láz,elhúzódó ,nem javuló tünetek esetén előfordulhat,hogy bakteriális fertőzés alakul ki a vírusfertőzés talaján-ekkor már természetesen indokolt az antibiotikum,s a rendelőben rendelkezésre áll CRP mérés,amivel egyértelműen eldönthető,kell-e antibiotikum.
Napi 60-70 beteg mellett nem biztos,hogy mindenkinek megfelelő türelemmel el tudom magyarázni,miért nem szeretek indokolatlanul antibiotikumot felírni-az indokolatlan antibiotikumhasználat a normál bélflóra pusztulásához vezet,gyengíti az immunrendszert,elősegíti az allergiás betegségek kialakulását és számtalan egyéb problémát okozhat.
Nagyon fontos lenne,hogy aki beteg,az MARADJON OTTHON,ne menjen közösségbe,iskolába,oviba stb.Tudom,sok a tanulnivaló,nehéz bepótolni,mit szólnak a munkahelyen stb.stb.,de lehet az illető “csak” kicsit náthás,kicsit köhög,de aki elkapja tőle,annak lesz egy vírusos tüdőgyulladása-gondoljunk másokra is!
Tessék odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre,különösen magas láz esetén fontos,ha nem iszik a beteg nem fog lemenni a láza.
Antibiotikum szedésekor pedig feltétlenül probiotikumot is szedni kell!

 

Forrás:

http://netujsag.net/figyelem-fontos-informaciot-arultak-el-a-gyermekorvosok-az-influenzarol-kerik-hogy-osszak-meg-minel-tobben-82021

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!