Fontos közlemény, aki tudja ossza meg.



Nem elég a Véda környékén lelassítani.

Már dolgoznak az új rendszer kialakításán.

Az átlagsebesség-mérés rendszerének bevezetésén jelenleg is dolgozik a rendőrség – mondta az InfoRádiónak a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes. Halmosi Zsolt hozzátette: idén 432 ember vesztette életét közúti baleset miatt.A VÉDA-rendszert felkészítették arra, hogy a fix telepítésű eszközök, illetve a fix és mobil berendezések között átlagsebességet mérjen.

A kollégáim most dolgoznak annak a rendszernek a kialakításán, amely majd lehetőséget biztosít arra, hogy – ha a jogszabályi feltételek meglesznek -, alkalmazható lehessen ez a módszer

 

– nyilatkozta Halmosi Zsolt. Reményeik szerint ezzel a mérési metódussal kiküszöbölhető a rendszer azon gyengesége, hogy az autósok kizárólag a traffipax környékén tartják be a sebességkorlátot.

Az átlagsebesség-mérés egy relatíve hosszabb, 3-5 kilométeres útszakaszon ellenőrzi a jármű gyorsaságát, a mérés kezdetétől a mérés végéig megtett út és idő arányából számolja ki az átlagsebességet.

A rendszer telepítésnek feltétele, hogy két mérőpont között zárt rendszernek kell lennie, nem lehet parkoló vagy kereszteződés benne,írja a penzcentrum.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!