Megdöbbentő nyilatkozatot tett.



A megbánás legkisebb jelét sem mutatja a soroksári futó nő megölésével gyanúsított, 40 éves R. Szilveszter — tudta meg a Blikk.

 

A rendőrség szeptember 7-én jelentette be, hogy hosszas nyomozás után elkaphatták a soroksári futónő gyilkosát.  A 2013. szeptember 25-én Budapest XXIII. kerület Szigetdűlőben elkövetett emberölés ügyében ugyanis gyanúsítottként hallgatott ki egy férfit.

 

Kardosné Gyurik Krisztinára 2013 szeptemberében futás közben támadtak rá, majd végeztek vele. A rendőrök a soroksári bicikliúttól néhány méterre találták meg a lemeztelenített holttestét, gyilkosa vagy gyilkosai csak a cipőjét hagyták rajta. A rendőrök két ismeretlen DNS-mintát rögzítettek. Múlt hét szerdán kapták a hírt a Nemzeti Szakértői és Kutató Központból, hogy egy, jelenleg is a börtönbüntetését töltő férfi DNS-mintája egyezést mutatott a megölt nő holttestén talált maradványokkal.

A lap információi szerint szerint a jelenleg rablás miatt 7 éves börtönbüntetését töltő R. Szilveszter nyaralókat, garázsokat tört fel, ahol pár napig meghúzta magát, ellopta a mozdítható értéktárgyakat, aztán továbbállt. Mostanáig a férfi éppen azért maradhatott rejtve, mert egy hónappal a gyilkosság után rablás miatt börtönbe került. Akkor ugyanis még nem volt kötelező levenni és összevetni a rabok DNS-mintáit. Ám 2016-tól, az új szabályok szerint, mindenkitől mintát kell venni, akit 5 évnél hosszabb szabadságvesztésre ítélnek.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!