Szívszaggató történet.



'Nyugodjon meg anyuka, ez mind a terhesség természetes velejárója!'

Az ausztrál Kristy Watson úgy döntött, három vetélés után egyedülálló anyaként is vállalja a terhességet. Bízott és reménykedett abban, hogy szervezete elég erős lesz ahhoz, hogy kihordja a babát. Ám a terhesség 26. hetében úgy érezte, valami nem stimmel.

 

- A lábam, a kezem és az arcom borzasztóan bedagadt, szörnyű fejfájás gyötört napokon át, a látásom homályos volt, a vérnyomásom egyszer az egekbe szökött, máskor iszonyú alacsony volt. Tudtam, hogy ezek a tünetek nem írhatók csak a terhesség számlájára. De hiába mentem el többször is orvoshoz, hiába voltam kórházban is, mindenhol azt mondták, 'nyugodjon meg anyuka, ez mind a terhesség természetes velejárója' - mondja Kristy. Már a terhesség 32. hetében járt, amikor egy ápolónő leültette az ágy végébe, hogy szerinte ez terhességi mérgezés, ami többek között magas vérnyomással jár. De az ápolónő ennél sokkal szörnyűbb dolgot is mondott neki. Azt, hogy a babának nincs szívverése...

Három nappal később aztán mesterségesen megindították nála a szülést, és 12 órás vajúdás után világra hozta kisfiát, Kaycent - holtan. Megfürdette, felöltöztette a kicsit, és egy plüssmacikkal teli kiságyba fektette. Kisfiát mozogni utoljára terhességének 26. hetében érezte.

 

- Elveszítettem az én drága kicsi fiamat. Hiába éreztem, hogy valami nincs rendben, senki nem vett komolyan. Most az egész családom összetört, mert elveszítette az unokáját, az unokaöccsét, én pedig a fiamat... Most haza kell mennem a lakásba, ahol üresen fog állni a kiságy, ahol a polcok tele lesznek olyan mesekönyvekkel, amiket nem olvashatok el neki, ahol a szekrény tele van cukibbnál cukibb babaruhákkal, amikbe már nem öltöztethetem fel soha - írja Kristy, aki azért osztotta meg történetét közösségi oldalán, hogy elmondja, ha valaki úgy érzi legbelül, hogy valami nincs rendben, ne adja fel, küzdjön addig, amíg választ nem kap a kérdéseire.

Posztját a következő gondolattal zárja:

- Szeretném, ha senkinek nem kelllene keresztülmennie azon, amin nekem, ha senki másnak nem kellene éreznie azt a fájdalmat, amit én érzek.

 

Forrás: blikkruzs.blikk.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!