Felfoghatatlan, hogy ez megtörtént.



Te ne kövesd el ezt a hibát!

Mindenki, aki valaha szült, tudja, mekkora a nyomás az újdonsült anyukán, hogy kisbabáját szoptassa. Mindenhonnan azt hallja, a csecsemő számára az anyatej a legjobb. Ezért aki nem tudja szoptatni kisbabáját, 'szaranyának' érzi magát. Hogy ez hova vezethet? Erre Jillian Johnson szívszorító története mondja meg a szomorú választ. Jillian Johnsonnak öt éve született egy egészséges kisfia, aki 19 nappal a születése után éhen halt.

Jillian az anyatejes táplálást mindennél előbbre valónak tartotta. - Ha csak egyetlen cumisüveg tápszert adtam volna neki, még életben lenne. Bárcsak visszamehetnék az időben. Szeretném, ha mások nem követnék el ugyanazt a hibát, amit én. Egyetlen édesanya se érezze azt, amit én minden egyes nap érzek. Az űrt, amit a szívemben érzek, semmi sem töktheti be' - mondta a People magazinnak adott interjúban Jillian.

Jilliant és kisfiát két nappal a szülés után hazaengedték a kórházból annak ellenére, hogy Landon a születési súlyának 9,7%-át elveszítette. Az asszony folyamatosan próbálta szoptatni kisfiát, de a teje nem indult meg. Tizenkét órája sem voltak otthon, amikor a kisfiú szíve megállt dehidratáció miatt. Landon az újszülött intenzív osztályra került, de tizenöt nappal később lekapcsolták az őt életben tartó készülékekről.  A halál oka: dehidratáció okozta szívleállás.

- Fogalmam sem volt, hogy nincs elég tejem. Ha lett volna, a kisfiam még életben lenne, mert nem haboztam volna, és adtam volna neki tápszert. Szeretném, ha mindenki tudná, hogy bár az anyatejes táplálás a legjobb az újszülött számára, de abban sincs semmi rossz, ha tápszert adsz neki az első néhány napban, amíg a tej be nem indul. A férjem azt mondta, ő gondolt néha arra, mi lenne, ha adnánk Landonnak tápszert, de nem akart benne 'kárt' tenni - fejezi be szomorú történetét a gyászoló édesanya.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!