Ez is okozhatta a halálát.



Még mindig nem tisztázott minden körülmény Zámbó Jimmy 2001-es halálával kapcsolatban. Egy neve elhallgatását kérő fegyverszakértő most azt mondja, akár a fegyverrel kapcsolatos tapasztalatlanság is okozhatta a Király halálát. 

„Miután Jimmy megvette a Berettát, rögtön el is zárta otthon abba a páncélkazettába, amelyben a fegyvereit tartotta” – mondta a Blikknek Zámbó Árpy, Zámbó Jimmy testvére. A Király 2001-es halálának körülményei még mindig találgatásra adnak okot. Zámbó Árpy azt is elárulta, hogy testvére inkább csak gyűjtötte a fegyvereket, nem használta őket, bár két vadásztársaságnak is a tagja volt. 

Zámbó Jimmyt sokan a szívükben őrzik

Egy neve elhallgatását kérő fegyverszakértő a lapnak elmondta, hogy öntöltő fegyvereknél nagy lehet a kockázat. Figyelmetlenségből golyó maradhat a csőben, ilyenkor pedig már kibiztosítani sem lehet, könnyen elsülhet. „Az öntöltős típusoknál, ha az ember elfelejti, hogy csőre töltötte, már nem is lehet kibiztosítani, így akár el is sülhet. Roppant fontos az alkalmankénti üzembiztonsági ellenőrzés, a rutin és az alaposság” – mondta a szakértő, aki szerint akár az is elképzelhető, hogy a tapasztalatlanság okozta Zámbó Jimmy halálát. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!