Már nemsokára itt a nyár és a meleg idő beköszöntével a nyaralásra, vízpartra, napozásra gondolunk. A meleg idő azonban sok problémát is hoz magával mint például a kertben megjelenő meztelen csigákat.



A Götheborgi Természettudományi Múzeum munkatársai szerint ez a csigafaj ilyenkor aktív és júniusban tojásokat rak le. Utána már nehéz a problémával megbirkózni.

Azaz most a tavasszal kell kigondolnunk, hogyan harcolunk ellenük, még mielőtt tojásokat raknának. Michael Pedersen egy otthon elkészíthető csigacsapdát gondolt ki, írja a Dagens.dk oldal.

Fotó: Facebook/ Micahel Christian Petersen

A csapda kevesebb mint 300 forint és semmilyen káros vegyszert nem tartalmaz és Michael szerint nagyon hatásos.

Micahel a Facebook oldalon leírja, hogyan készítsük el a csapdát.

Hozzávalók:

– 4 dobozos tej doboza

– 1 liter víz

– 25 gramm száraz maláta

– 3 cl alkohol

Ezeket a hozzávalókat össze kell keverni egy tálban és elosztani a négy üres dobozos tej dobozába. A dobozokat tegyük ki a kertbe és várjunk néhány napot.

Néhány nap múlva csavarjuk rá a dobozra a tetejét.

Fonots: Mikor összegyűjtjük a tejes dobozokat, viseljünk kesztyűt. A csiganyál eserichia coli baktériumot tartalmaz, amitől megbetegedhetünk.

Fotó: Wikipédia

Michael figyelmeztet minket arra, hogy ne használjunk mérget a keverékben.

“A méreg ártalmas kisebb rágcsálókra, macskákra, sündisznókra. Ez a keverék nem mérgező csak megbolondítja a csigákat. ‘- írja a férfi a Facebook bejegyzésben.

Ez a bejegyzés 4500 lájkot, 3200 kommentet kapott és 4800-an osztották meg. A legtöbben pozitív eredményről számolnak be és a Dagens.dk oldal szerint egy ilyen keverékkel töltött tejesdoboz naponta akár 25-50 csigát is elfoghat.

Sokan azt mondják, hogy a tejes dobozba tegyünk salátát az is jól működik, ha nem akarjuk a fenti keveréket elkészíteni.

Neked mi a véleményed, kipróbáltál már egy ilyen csapdát? Kérjük oszd meg velünk ezt a megjegyzések rovatban.

Forrás: csodalatos

 

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!