Végre kiderült a nagy titok.



Ahhoz, hogy omlós és szaftos sültet készíts, nincs szükség tehetségre, tapasztalatra, de még szerencsére sem, viszont annál több türelemre. Mert csak egy helyesen elkészítési mód hozza meg a kellő eredményt.

Ahhoz, hogy olyan sültet készítsünk, mely szinte elolvad a szánkban, nem a hozzávalóktól, és nem a sütés során használt edényektől függ. Az alapanyag fagyasztása a hús rostjainak repedését eredményezi, ami kifejezetten jót tesz a belőle készült sülteknek, írja John Unruh, a Kansas-i Egyetem neves kutatója egyik tanulmányában.

Tehát a jó sült titka, hogy fogyasztás előtt a húst fagyasszuk le. Elkészítés során a fagyos húst ne tegyük egyből a serpenyőbe, hanem hagyjuk kb. 15 percig szobahőmérsékleten. Ezt követően itassuk le róla a nedvességet egy papírtörlővel.

Susan Eksted szerint, a legnagyobb hiba, amit a háziasszonyok zöme elkövet, hogy a húst olvadni hagyja éjszakára a hűtőszekrényben. Szerinte a legjobb módszer a hús kiolvasztására a hideg vízbe való helyezése, mert a víz jobban vezeti a hőt, mint a levegő.

Hogyan olvasszuk ki a fagyos húst?

Egy edényben tegyünk vizet melegedni, amíg meg nem jelennek benne az első buborékok. A hús helyezzük egy légmentesen záródó tasakba, és helyezzük a vízbe 10-15 percre. A szárnyasnak elég kevesebb, míg a többi hús számára növelhetjük az olvasztási időt.

Néhány hasznos tanács!

  • Fagyasztás előtt a húst mindig osszuk kisebb adagokra, így hamarabb megy majd az olvasztása.
  • A hús vághatjuk szeletekre vagy akár kockákra is a fagyasztást megelőzően.
  • A fagyasztás során a baktériumok nem pusztulnak el, csak megszakad az általuk végzett folyamat.
  • A fagyasztott pizza két hónapig őrzi meg a szavatosságát, míg a bacont egy hónapig tarthatjuk.
  • A kolbász és egyéb felvágottak két hónapig tarthatóak, a csirke-nuggets és fasírt egy hónapig.
  • A darált marhahús négy hónap után is fogyasztható, a hal hat hónap után, míg a disznóhúst egy évig is tarthatjuk a fagyasztóban.

A csirke hús és a gyümölcs hat hónapig tartható a fagyon, a zöldségek nyolc hónapig, míg a sajtfélék kettő és négy hónap között.

Forrás:

http://filantropikum.com/szeretned-ha-az-elkeszult-sulted-omlos-lenne-elaruljuk-hogy-mit-kell-tenned/

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!