Sokan szeretnénk, ha a házban, vagy körülötte teljes higiénia és tisztaság legyen, így előszeretettel használunk igen agresszív tisztítószereket, anélkül, hogy tudatában lennénk azok káros hatásairól. Ezután másképpen fogod csinálni.



   

Ezeken a napokon, a hypo minden bizonnyal az egyik legszélesebb körben használt tisztítószer. Néhányan előszeretettel használják a konyhában is, fertőtlenítés céljából, vagy, hogy eltávolítsák penészt.

Azonban kiderült, hogy ez a fehérítő val�valójában az egyik legveszélyesebb termék, annak a ténynek köszönhetően, hogy erősen maró hatású. Mint ilyen,  irritálja a szemet, a bőrt, és még a légző rendszert is. Károsítja a tüdő és a nyelőcső nyálkahártyáját.

Ha hígított állapotban használjuk, még akkor is, nagymértékben okoz sérülést és irritációt. A hypo különösen káros a csecsemőkre, kisgyermekekre és a háziállatokra, mivel az immunrendszerük nem képes leküzdeni az erős vegyszereket. Köztudott, hogy kárt okozhat az idegrendszerben, hányást, asztmát, migrént, és a szélsőséges fejfájást okozhat.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a fehérítő hozzájárul a vízszennyezéshez is. Amikor eléri a vízrendszert, reakcióba lép bizonyos ásványi anyagokkal és az így keletkezett elemek veszélyes mérgező vegyületet alkotnak.

A Doixin az egyik legrosszabb mellékterméke ezeknek a szereknek, melyeket széles körben használunk nap, mint nap, a konyha és a fürdőszoba takarítására. Ez a vegyület nehezen bomlik le, és több év szükséges ahhoz, hogy távozzon a szervezetből. Úgy tartják, hogy dioxin egyik kiváltó tényezője az alacsony spermaszámnak, az emlőráknak és a hereráknak.

Ahelyett, hogy ezeket a mérgező rákkeltő termékeket használnád, válaszd az ecetet, a citromlét, a bóraxot, a szódabikarbónát, vagy az illóolajokat. Ezekből mind hatékony, teljesen természetes, és teljesen biztonságos tisztítószerek készíthetők.

Tisztítás illóolajokkal

  • Citrom illóolaj egyik legjobb illóolaj. Segítségével tisztítsd meg az otthonod. Néhány csepp szükséges, hogy áttöröld a konyhapultot, vagy adj hozzá szintén néhány cseppet, egy vödör vízhez, és ezzel mosd fel padlót.
  • A teafa illóolaj a második leghatékonyabb alternatíva fehérítésre. Köszönhetően a gombaölő, fertőtlenítő, antibakteriális tulajdonságainak. Csodásan, képes eltávolítani a penészt a ház körül. Mindössze annyit kell tenned, hogy adj hozzá két teáskanál teafa illóolajat két csésze vízhez. Öntsd az oldatot egy virágpermetező flakonba és permetezz a penészes területekre.

Összefoglalva, sok természetes módszert kell bevonni az otthoni tisztítási folyamatokba, így elkerülheted a veszélyes vegyi anyagok belégzését, amelyek károsak az egészségre és a környezetre.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: blogmania.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!